16 Eylül 2012 Pazar

KEPEZ’DEN KOROLARA SEÇME


Yıl boyunca verdiği başarılı konserlerle büyük beğeni toplayan Kepez Belediyesi THM, TSM ve çocuk korolarına yeni yetenekler alınacak. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde kurulan Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve çocuk korolarının yeni dönem kayıt süreci başladı. Geçtiğimiz sezon düzenlediği konserlerle Antalyalılara müzik ziyafeti sunan koroların seçimlerine başvuru süresi 5 Ekim’de sona erecek.

Önce seçme sonra eğitim

Korolara katılmak isteyen adaylar, Sakarya Bulvarı’ndaki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Başvuruların tamamlanmasının ardından ise belirlenecek olan tarihler arasında adaylar arasında seçme yapılacak. Müzik eğitmenlerinin yer alacağı seçmelerde, adayların müzik kulaklarına, ses aralıklarına ve müziğe yatkınlıklarına dikkat edilecek.

Seçmelerin ardından ise koroya alınan adaylara, uzman eğitmenler eşliğinde müzik eğitimi verilecek.  Eğitim sürecinden sonra ise korolar,  Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi tesislerde düzenlenecek olan konserlerle Antalyalıların karşısına çıkacak.

Kepez, Antalya’nın kültür ve sanat merkezi 

Kepez Belediyesi THM, TSM ve çocuk korolarının çok başarılı konserler icra ettiğinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, kurdukları korolarla, Türk Halk Müziği’ni ve Türk Sanat Müziğini gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.  Yıl boyunca birçok sanatsal ve kültürel etkinlik düzenlediklerine işaret eden Tütüncü, “ Hem etkinliklerle hem tesisleşme ile Kepez’i, Antalya’nın sanat ve kültür merkezi haline getiriyoruz. Bu kararlılıkla kültüre, sanata ve sanatçıya yatırımlarımız artarak devam edecek.” ifadesini kullandı.


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder