16 Eylül 2012 Pazar

GAZİ BULVARI TABLO GİBİ GÜZEL


Gazi Bulvarı şiir gibi güzel
Kepez Belediyesi, Antalya’nın turizm kenti imajına yakışmayan çevre yolunun kuzey bölümünü, çiçek bahçelerinin, ışıklı 4 adet su havuzunun, sosyal donatı alanların olduğu bir proje çalışmasıyla “Avrupa kenti bulvarı” haline getirdi.
Kepez Belediyesi, Antalya’nın protokol yolu olarak bilinen ve her gün binlerce kişinin kullandığı Gazi Bulvarı’nın, yetki alanındaki bölümünde etaplar halinde başlattığı çevre düzenlemesi çalışmasını tamamladı. Çevre yolunun kuzey bölümündeki görsel kirlilikleri kaldırmak ve bulvara estetik bir kimlik kazandırmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında ilk olarak Düden Kavşağı ile Çallı Kavşağı arasındaki 2 kilometrelik kısım güzelleştirildi. Bu bölümde, trafiği rahatlatmak ve çevredeki binalara ulaşımı sağlamak amacıyla tali yolda iki yönlü yol, cep otoparkı, refüj, iş merkezlerinin önünde kaldırım ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.
Bulvarda ışık, renk ve su şöleni
Bulvarı Antalya’ya yaraşır hale getirme çalışmasının ikinci bölümü ise Düden Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı arasındaki 80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi. Bu bölümde ihale yöntemiyle yapılan çevre düzenlemesi çalışması da bitti. Toptancı Hal Kavşağı bölgesinde inşa edilen ve akşamları renkli ışık oyunlarının olduğu 4 adet havuz ise Gazi Bulvarı’na modern bir hava kattı.  Çevre düzenlemesi çalışmasından önce Varoş bir kent görünümündeki Gazi Bulvarı’nda şimdi suyun, ışığın ve çeşitli renklerin görsel şöleni yaşanıyor.  Aydınlatma ile geceleri ışıl, ışıl olan bulvar, gündüzleri ise yapılan yeşillendirme çalışmasıyla çiçek ve bitki bahçesi oluyor.
Mahallelerin park ihtiyacı da karşılandı
Görsel ve estetik açıdan güzelleştirilen bulvarın çevresindeki Teomanpaşa, Düdenbaşı ve Göksu mahallelerinde yaşayanların da sosyal donatı alanı ihtiyacı karşılandı. Bulvarın kuzeyindeki yeşil alanların içerisine her mahallenin ihtiyacına cevap verecek şekilde açık hava spor aletleri ve çocuk oyun mobilyaları konuldu.
Engelliler de unutulmadı
Bulvarın Düden Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı arasında, 80 bin m2 parke kaldırım çalışması yapıldı. Kaldırıma, görme engelli vatandaşların, yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla kabartma takip taşları döşendi. Yine bulvarın iki kavşak arasındaki bölümüne, belediyenin logosunun olduğu, estetik, ahşaptan oturma alanları konuldu. Bir adet basketbol sahasının da kazandırıldığı bulvar üzerindeki iki taksi durağı da modern hale getirildi. Bulvarın Kepez bölümündeki gecekondu dokusu da imar planı tadilatı çalışmasıyla kaldırıldı.  Bulvara komşu Teomanpaşa ve Düdenbaşı mahallelerine yönelik yapılan imar düzenlemesi çalışmasıyla, bu iki mahallenin yola bakan bölümündeki gecekonduların yerini modern konutlar aldı.
Kepez’in yüzü inci bir gerdanlık
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Antalya’ya, dünya kenti imajına değer katacak bir kalıcı eseri daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Tütüncü, ışıklı su havuzlarının ve çiçek bahçelerinin yer aldığı peyzaj çalışmasıyla Antalya’nın protokol yolu Gazi Bulvarı’nın Kepez bölümünü, inci bir gerdanlık haline getirdiklerini belirtti.
Bulvara 4 milyon TL
Çevre yolunu, Avrupa kenti bulvarı kimliğine kavuşturduklarının altını çizen Tütüncü, “Artık havaalanı taksicileri, turistleri Gazi Bulvarı’ndan utanarak değil, gurur duyarak gidecekleri yere götürüyorlar. Varoş kenti görünümündeki bulvarda şimdi; gece aydınlatmasıyla, su havuzlarıyla, bitki ve çiçek bahçeleriyle tam bir görsel şölen yaşanıyor. Kepez'in, güney sınırındaki vitrini Gazi Bulvarı’nı, inci bir gerdanlık gibi güzelleştirdik. Antalya’ya gelen yerli ve yabancı misafirler de Kepez'deki değişime ve gelişime tanıklık ediyor.”
Antalya’nın dünya kenti markasına katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Tütüncü, Gazi Bulvarı’ndaki çevre düzenlemesinin maliyetinin yaklaşık 4 milyon TL olduğunu da kaydetti.HABER EKSPER / Mehmet BULUT

 











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder