6 Eylül 2011 Salı

Belediye akıllandı

Kiralanan araçlara fazla mesai yazılması, fazla akaryakıt kullanımı ve yüzbinlerce liralık kamu zararı skandalları Kasırga Operasyonu ile ortaya çıkan, ülkemizin ilk araç kiralama işini yapan belediyesi Muratpaşa’da kiralama yerine araç satın alma yoluna gidilecek.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen dünkü meclis oturumunda, “Türkiye’nin ilk araç kiralayan belediyesiyiz. O dönemler ara kiralamak belediyeler için karlı işti ancak gelinen nokta böyle değil. Şartnameler şimdi ise belediye aleyhine hükümlerle dolu. Alacağımız araçlar 5 yıl garantili ve kendilerini 2 yılda kendilerini amorti ediyorlar. 2-2 buçuk yıllık kiralama bedeline bir araç sahibi oluyoruz. 26 araç alacağız. Açık ihale usulü yapılacak. Artık araçlarımızı çiple izliyoruz” dedi.

Akaryakıt fazla kullanılıyor
Araç alım kararı, 5 Eylül 2011 tarihli meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu çekimser kaldı. Çekimser grup sözcüsü Abdullah Işıkhan, “İş makinelerini satın almak uygun fakat binek araçları satın almak ekonomik değildir” dedi. Bütün parti grupları da kiralanan araçlarda akaryakıt kontrolü yapılamadığı ve fazla yakıt kullanıldığı konusunda fikir belirtti.

Muratpaşa’nın ilk kardeşi Çin’den
Çin Halk Cumhuriyeti Guilin Belediyesi ile belediyenin Kardeş Kent olmasına ilişkin Özel Kalem Müdürlüğünün 24.08.2011 tarih ve 805 sayılı yazısı kabul edildi. Böylece Muratpaşa Belediyesi’nin ilk kardeş kenti Çin’den oldu. Mecliste zabıta yönetmeliği de bütçe ve eğitimden oluşan karma komisyona gönderildi. Antalya’da yaşayan vatandaşın uyması gereken kurallar ile ilgili hazırlanan Emir ve Yasaklar isimli Yönetmeliğe ilişkin madde ise herkesi şaşırttı. Zabıta Müdürlüğünün talebi üzerine hazırlanan yönetmelikte yok, yok.

200 bin lira kimlere gidecek
Mecliste Pazar Yeri Yönetmeliği ve Muratpaşa Belediyespor Kulübü Bayan Hentbol takımı oyuncuları ve teknik kadrosuna ödül verilmesine ilişkin maddeler de ilgili komisyonlara gönderildi. Ödül maddesinde CHP’den Figen Çalıkuşu, Gültekin Otur ve Zühre Yolcu AK Parti ve MHP grubu ile birlikte çekimser oy kullandı. Çekimser üyeler, takıma nakdi değil ayni yani malzeme yardımı yapılmasını istedi. Bu maddeyle takıma 20 bin lira nakdi yardım yapıldığını ve ödül kıstasının olmadığına vurgu yaptı. Başkan Evcilmen ise bu madde de hiç konuşmamayı yeğledi sadece maddeyi oyladı.

Hastane tartışması
Mecliste eski Belediye Hizmet Binasının tahsis süresine ilişkin Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün yazısı ele alındı ve madde ilgili komisyona gönderildi. 8 Eylül güne ertelenen mecliste birkaç özel hastane ile ilgili plan tadilatları ele alındı. Andeva Hastaneleri yönetiminde olan AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Işıkhan, Kızıltoprak Mahallesi Meydan Kavşağı’nda 5 katlı bir hastanenin tesisat katının kullanıma açılması maddesine karşı çıktı. Parti grubu da MHP’de ve CHP’den bir çok isim de Işıkhan’a destek verdi ve çekimser oy kullandı.

CHP bölündü
Balkon fazlalığı, çatıya kat çıkılması gibi davranışlara müdahale etmeyen belediyenin bu maddeye onay vermesi durumunda çelişki doğacağı vurgulandı. Hastanenin tesisat katı emsalini 1.80’den tadilatla 3.10’ çıkardığı ve şimdi de tesisat katını kullanıma açarak büyük rant sağlayacağı, bu durumun Sağlık Bakanlığı kurallarına aykırı olduğu vurgulandı. CHP’den İbrahim Balkan, Figen Çalıkuşu, Gültekin Otur ve Zühre Yolcu ile AK Parti ve MHP grubu çekimser oy verdi.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder