6 Eylül 2011 Salı

Muhtarlar Akaydın’ı Ülken’e şikayet etti!

CHP İl Başkanı Özer Ülken’i ziyaret eden muhtarlar, toplu taşıma konusundaki sorunlarını anlattı, Ülken, “Bu sistemden eskiye dönmek mümkün değildir. Daha bir modern ulaşım sistemine ulaşmak için hepimiz ilimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
Hatlar oturunca ulaşım hızlanacak
Diğer muhtarlarda eski hatların azalmasından ve değişmesinden dolayı vatandaşların şaşkın vaziyette olduğunu belirterek birçok mahalleden özellikle Antalya Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi ve Adliye gibi kamu kurumlarına ulaşamadıklarını söylediler. Işıklar, Lara, Konyaaltı gibi bölgelere ulaşımda da sorunlar olduğunu kaydeden muhtarlar buralara eskiden tek araçla gidilirken şimdi 4 araç değiştirmek zorunda kalındığını vurguladılar. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özer Ülken, ise Antalya’nı bu can alıcı konusu ve yaşanan sorunlarla yakından ilgilendiklerini belirterek “ Sistem uygulanmaya başlamasının üzerinden 15 gün geçmesine karşın halkımızın ve mahalle muhtarlarının hatları yeterince bilmediğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda yoğun bir kampanya yürüttü ancak yine de tanıtımında biraz eksik kalmış olabiliriz. Çünkü sistem çok hızlı bir şekilde hayata geçirildi. Önümüzdeki günlerde hatlar anlaşılınca ulaşım daha da hızlanacaktır ” dedi. Ülken, “Bu sorunlar Büyükşehir Belediyemizin, partimizin olduğu kadar muhtarlarımızın ve halkımızın da sorunudur. Toplu taşımadaki sorunları çözmek için hepimizin elimizi taşın altına koyması gerekiyor. Önemli olan şu: Ben bu sistem Amerika’yı yeniden keşfetmek değildir Bu sistem belediyeleri çeşitli partiler tarafından yönetilen İstanbul, Mersin, İzmir, Eskişehir gibi illerde uygulanıyor. Yaşanan ve bilinen bir sistem” diye konuştu.

Biraz daha hoşgörü ve sabır
Sistemin olumlu yanlarını da bu küçük aksaklıklara kurban etmemek ve haksızlık etmemek gerektiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Özer Ülken, “Bir kere trafikte ciddi bir rahatlama yaşanmıştır… Tramvaya paralel yollarda minibüs ve otobüs sayısı azalmıştır. Ayrıca 60 dakika içinde farklı toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlardan sadece tek biniş ücreti alınmaktadır. Sistem rayına oturduğunda göreceğiz ki hem ulaşım hızlanacak hem de ucuzlamış olacak… Ayrıca havuz sistemiyle şoför esnafının gelirindeki adaletsizliklerin de önüne geçilecek. Halkımızdan biraz daha hoşgörü ve sabır bekliyoruz” dedi.

Notlar aldı
Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fabrikalar Mahallesi Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, Doğuyaka Mahallesi Muhtarı Kemalettin Uluçay, Baraj Mahallesi Muhtarı Osman Uç, Kepez Mahallesi Muhtarı Yusuf Küçükkaya, Ünsal Mahallesi Muhtarı Nazmi Cabadak, Çankaya Mahallesi Muhtarı Süleyman Doğru, Döşemealtı Tomarlar Mahallesi Muhtarı Necat Küçüktom, Zümrüt Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bayan, Avni Tolunay Mahallesi Muhtarı Bekir Hanedan, Santral Mahallesi Muhtarı Bahri Çetin, Uncalı Mahallesi Muhtarı Celal İbik, Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Yıldız, Şafak Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kökçen, Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Nasuh Özyurt, Gülveren Mahallesi Muhtarı Ali Yıldırım, Kültür Mahallesi Muhtarı Erol Zeybekoğlu, Ahatlı Mahallesi Muhtarı Tahsin Mutlucan, Varsak-Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Halil Yarbaş, Varsak Esentepe Mahallesi Muhtarı Nasuh Kula, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mehmet Karadeniz, Teomanpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir ve Düdenbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yorgancı’yı tek tek dinleyen Başkan Ülken, bu sorunlar hakkında notlar aldı. Haber Merkezi
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder