30 Eylül 2011 Cuma

- Antalya bombacısı tutuklandı


Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Konyaaltı ve Kemer ilçelerinde bombalı eylem gerçekleştiren terörist ve ona yataklık eden 4 kişiyi Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakaladı. Teröristin Bodrum Barlar Sokağı'nda büyük bir eylem gerçekleştirme planı içinde olduğu kaydedildi.


Antalya'da iki bombalı eylem düzenleyen PKK'lı terörist, Muğla'nın Bodrum ilçesinde benzer bir eylem hazırlığındayken Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün bir aylık teknik ve fiziki takibinin ardından keşif yaptığı 'Barlar Sokağı'nda' yakalandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan yazılı açıklamada, 26 Ağustos Konyaaltı Beach Park ve 28 Ağustos Kemer ilçe plajında gerçekleşen patlamanın ardından yapılan çalışma sonucunda eylemi gerçekleştiren Hakkari Çukurca nüfusuna kayıtlı evli ve iki çocuk babası Şemsettin Erdem(38) ile bombacıya yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen 4 kişi, Hakkari ve Muğla illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandığı ifade edildi.
Kemer'de bombalama eylemi gerçekleştirdikten sonra ilk önce Van'a oradan Hakkari'ye geçen Şemsettin Erdem'in buradan bomba malzemelerini aldıktan sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce adım adım takip edilmeye başlandığı, Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'a gelen Şemsettin Erdem'in halkın yoğun olarak bulunduğu Barlar Sokağı'nda keşif çalışmalarına başladığı kaydedildi. Bir çok kez aynı bölgede keşif çalışması yapan Erdem'in bombalı eylemi gerçekleştirmeden üzerinde 2 kilogramdan fazla A4 patlayıcı, cep telefonu düzeneği ve bomba kapsülleriyle beraber yakaladığı kaydedilirken, bombacının şifreleme yöntemlerinin deşifre edildiği ve sorgusunda Antalya'daki iki eylemi de itiraf ettiği bildirildi. Bombacı Erdem'in şifreleme yöntemi olarak bir kitap kullandığı ve bu kitabın belirli sayfalarında yazan harflerden oluşturduğu kelime ile eylem yapacağı yerin belli olduğunun ortaya çıktığı öğrenildi.
Bombacının eylem talimatını Zap Kampı'ndan aldığı ve Bodrum ilçesinde çok büyük bir kanlı eylem yapacağı ifade edildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Şemsettin Erdem, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bombacıya yardım ve yataklık eden 25 yaşındaki B.E. isimli kadın, 21 yaşındaki Ö.G., 39 yaşındaki O.D. ve 25 yaşındaki İ.D. emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında bir kişinin Antalya'da ikamet ettiği ve bombacı Erdem'e kalacak yer temin ettiği belirtildi.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder