16 Eylül 2011 Cuma

Akaydın’dan itiraf

Büyükşehir Meclisi’nde, eleştirilen yeni ulaşım sisteminin protestosuna değinip “Eşeklere validatör takalım” diyen Akaydın “Halkkart’ın bilişim sistemi bazı konularda geri kalmıştır” itirafında bulundu.
Ulaşımın bombası patladı. 20 Ağustos’taki yeni ulaşım sisteminden sonra ilk Büyükşehir Belediye Meclisi yapıldı. Eylül 2011Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın başkanlığında toplandı. CHP grup sözcüsü Erdem Armen meclise gelmedi. Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murtaza Tamyürek, toplum ulaşım sistemini eleştirerek, eksikliklerin giderilmesini istedi. AK Partili Meclis Üyesi Yaşar Tabur’da Akaydın’a “Ulaşım master planı olmadan toplu taşıma sistemi yaptınız. İnsanları dinliyor gibi yapıyorsunuz ama dinlemiyorsunuz. Sistemi doğru dürüst anlatmadınız. Anlatır gibi yaptınız. Başka türlü fikirlere tahammülün yok. Böyle despot tavırla bu sistemi uygulayamazsınız. Zaten sistem bu despot tavır yüzünden uygulanmıyor. Sistemi uygulayacak bütün esnafı sistemi sabote etmekle suçladınız” diye konuştu. CHP adına söz alan ve bu mecliste CHP grup sözcüsü olan meclis üyesi Hasan Gürsel Karabayır, “Biz bu yeni ulaşım sistemiyle 2 buçuk yıl sonra seçimi alırız'' dedi. AK Partililerin yaptığı yeni ulaşım sisteminin protesto edildiği eşekli eyleme değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eylemi beğendiğini dile getirerek dalga geçti.

Akaydın şöyle konuştu:
“Eşek gibi, çok güzel gözlü bir hayvan kullanılmış. Bence devede kullanılsın. Kapasite artsın. Eşeklere develere validatör de takalım. Validatör takmayı kabul ederseniz eşeklerin ulaşımda kullanımını UKOME’den de geçme koşulu ile kabul edebilirim. Antalya ulaşımda doğru yoldadır. Doğruları bulmak, sabır göstermek, inanmaktan geçiyor. Eşekli eylem yapmaktan geçmiyor. Ben despot değilim, despot olanın kim olduğu belli. Modern ulaşımda halk Doğu Garajı’ndan Sigorta’ya iki araçla gidecek. Biz modern ulaşım yapıyoruz. Halkımız yeni ulaşım sisteminden memnun. Öncelikli amacımız ulaştırılan halkın mutluluğudur. Dünyanın her yerinde vatandaş gideceği yere haritayla gider. Antalya ulaşımda doğru yoldadır. Israrcı olursanız eşeklere validatör takmaya hazırım. Ulaşım esnafı havuz sistemini bozdu. Başımızın belası AB plakalı araçları mahkeme kararı nedeniyle kiraladık. Ayrıca kendilerinden günlük 15’er lira ücrette alıyoruz. Halkın ucuz ulaşım beklentisini özelleşmiş ulaşım sistemiyle karşılamanız mümkün değil. Metropollerde kimsenin evinin önüne durak konmaz. Ulaşım aktarmalıdır. Kent merkezine mümkün olduğunca araç sokulmuyor.

İkinci Halkkart itirafı
Ulaşımda alışkanlıkları değiştiriyorsanız böyle bir sıkıntı yaşanacak. Bir saat içinde ikinci binişlerde Halkkart’tan ikinci ücret alınmadığı halde, sistemdeki arıza nedeniyle alınmış gibi görülüyor. Halkkart’ın bilişim sistemi bazı konularda geri kalmıştır. Ama bu sorun dün çözüldü. Halkkart ile hukuki bağımız yoktur. Okullar açıldığında ulaşım sisteminde bir sıkıntı daha yaşanacak ama elimizden geleni yapacağız. Bana güvenin, Gürsel Bey'in söylediğine inanın. Antalya ulaşımda doğru yoldadır. Doğruları bulmak, sabır göstermek, inanmaktan geçiyor. Eşekli eylem yapmaktan geçmiyor. Ulaşım master planı şu anda hala hazırlanıyor. AK Partili üyeler sorunları anlatmak yerine tribünlere oynuyor.” Akaydın’ın konuşmalarının ardından söz alan AK Partili Murtaza Tamyürek, “Halkın sorunlarını meclise taşımak tribünlere oynamak mıdır?” diye sordu. AK Partili Yaşar Tabur da söz isterken Başkan Akaydın, “Ben bu sözü sayın Tabur’a dedim. Ben despotum ya söz vermiyorum” dedi.

Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder