7 Eylül 2011 Çarşamba

“Vatandaş devrim değil ulaşım istiyor”

Antalyalıların Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından ‘ulaşımda devrim’ adı altında adeta cezalandırıldığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Güldal, “Vatandaş devrim değil ulaşım istiyor” dedi.

Klimalı duraklar ile de halkın yükselen ateşini söndürmeyi düşünen Akaydın’ın ateşe körükle gittiğini bilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Güldal, “Ulaşım projesi dedikleri olay ne yazık ki büyük bir fiyaskoya dönüşmüş ve ulaşılamama projesine dönüşmüştür.

Sayın Akaydın ve toplu taşım araçlarının hatlarını belirleyenler bir günlerini ayırıp binsinler dolmuşa ve yüzleşmekten kaçtıkları gerçeği görsünler” dedi

Antalyalıları turiste çeviren ulaşım haritalarının da tam bir fiyasko olduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Güldal şöyle konuştu, “Belki bir milyonu geçkin harita ve broşür bastırdılar. Ancak sonrasında kaç kere güzergahlar değişti yada yeni hatlar eklendi. Durum böyle olunca da basılan onca harita ve broşür geçerliliğini yitirdi. Antalyalılar da Akaydın da ne olduğunu anlayamadı. Sayın Akaydın çıkıp zararın ne kadar olduğunu açıklamalıdır.”

Sayın Akaydın’a bir teklifte bulunan Hasan Güldal, “Sen çıkacaksın geçmişte yapılan bir Ulaşım Master Planı yok diyeceksin ardından çıkıp plan olmadan ulaşımın bam teline dokunacaksın. Antalya’dan haberi olmayan ve 15 günde bir Antalya’ya gelen Erhan Öncü’ye ulaşımı teslim ediyorsunuz ancak şehrimizde faaliyet gösteren ilgili Sivil Toplum Örgütlerine sormaya tenezzül dahi etmiyorsunuz. Bu olacak iş mi?” şeklinde konuştu.

Gelir gelmez ayağının tozu ile ulaşımın metrobüs ile çözülebileceğini söyleyen Erhan Öncü’ye ne denli güvenilebileceğinin sorgulanması gerektiğini belirten İl Başkanı Güldal, “Yine geçmiş dönemde var olduğu ileri sürülen Ulaşım Master Planını Isparta’dan uyarlama ve çorba olduğunu söyleyenler bugün benzerlerini kendileri yapmadı mı? İzmir’in Ulaşım Master Planı Antalya’ya uyarlanmaya çalışılmadı mı? Onların yaptığı çorba da sizin yaptığınız nedir?” ibarelerini kullandı.

A-Kent firmasını gören yada duyanların da olmadığına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Güldal, “Firma yetkililerin bir kez ihalede gördük sonrasında adeta sırra kadem bastılar. Bu arkadaşların nerede olduğunu da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Akaydın bir açıklasa iyi olacak. Sayın Akaydın özellikle beğenmediği Antkart ile Halkkart arasında oluşan gelirler arasındaki uçurumu da bir açıklasa iyi olur” dedi.

http://www.antalyaburada.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder