30 Eylül 2011 Cuma

- Gözler Kasırga’da


İkisi belediye başkanı olan 19’u tutuklu 105 sanığın bulunduğu Kasırga-1 Operasyonu davasının dördüncü duruşması bugün İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Sanık yakınları tahliye umudu taşıyor .
Kasırga-1 Operasyonu davası dördüncü duruşması 29 Eylül’de (bugün) 19’u tutuklu 105 sanıkla yapılıyor. Avukat Rıdvan Yıldız’ın başarılı savunmasıyla 30 yıl hapis istenen operasyonun merkezi olan Muratpaşa Belediyesi Başkanı CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e geçen duruşmada beraat yolu açılmıştı. Çete liderliğiyle suçlanan Abdül Aziz Yıldız ile Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen ve Korkuteli Belediye Başkanı MHP’li Hasan Gökçe ise tutuklu yargılanacak.

Tahliye umudu taşıyorlar
Bu operasyon genişletilerek Kasırga-1, Kasırga-2 ve Kasırga-3 adı altında 3 bölümde gerçekleştirilmişti. Kasırga-1 davası son duruşmasında aralarında Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen ve Korkuteli Belediye Başkanı MHP’li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu sanıklar bütün delillerin toplanmamış oluşu ve mevcut deliller ışığında tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek tekrar cezaevine gönderilmişti.

Aziz Yıldız ve ekibi de tutuklu
Aynı şekilde çete liderliği ile suçlanan Abdulaziz Yıldız ile ekibi de içeride kalmıştı. Bazı sanık yakınları bu duruşmada tahliye umudu taşıdıklarını itiraf etti. İlk operasyonda 36’sı tutuklu toplam 105 sanık vardı. Çıkan tahliyelerle tutuklu sanık sayısı 19’a indi. Tahliye edilen isimlerden Muratpaşa Belediyesi’nde görevli olanlar ise yargılama bitmemesine rağmen belediyedeki asli görevlerine iade edilmişti.

Suçlamalar neler
Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırdığı ileri sürülen çıkar amaçlı suç örgütünün çökertildiği Kasırga-1 Operasyonu 7 Haziran 2010'da eş zamanlı olarak yapılmıştı. Şüpheliler suç örgütü kurmak, üye olmak, örgüte bilerek-isteyerek yardım etmek, rüşvet alıp vermek, ihalelere fesat ve edimin ifasına fesat, tehdit, bıçakla yaralama, rüşvet vermeye ve almaya aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik suçlarıyla itham ediliyor.

Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder