20 Eylül 2011 Salı

- Ahilik haftası etkinlikleri törenle başladı


Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından bu yıl 15’incisi düzenlene Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri başladı.
19-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak hafta, Antalya’da Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu olan Ahi Yusuf Türbesi’ni ziyaret ile başladı. Kaleiçi’nde bulunan Ahi Yusuf Türbesi’ni ziyarete, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rıdvan Köseoğlu, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve oda başkanlarının katıldı. Türbenin avlusunda Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca’nın duasının ardından, protokol ve oda başkanları türbeyi ziyaret etti.



Kutlamalar, 0Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen fotoğraf, otantik hediyelik eşya yarışmasına katılan eserlerin yer aldığı Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi açılışı ile devam etti. Etkinlikler çerçevesinde AESOB heyeti, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ziyaret etti. Ahilik Kültür Haftası’nın en görkemli kutlayan ilin Antalya olduğunu belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Bunda en büyük katkı şüphesiz ki sizin Sayın Valim. Sizin Ahi Evran’ın yaşadığı yer olan Kırşehir’li olmanız, Ahilik kültürünü çok iyi bilmeniz ve bize verdiğiniz destekle bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu etkinlikleri daha coşkulu kutlamak istiyoruz” dedi.



Ahiliğin çok önemli bir kurum olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Esnaf, o bölgenin en fazla tanınan, güvenilen kişisi demektir. Bu güvenin sağlanmasında, üyelerin denetiminin yapılmasında oda başkanlarına büyük görevler düşüyor. Üyelerinizde sürekli irtibat halinde olmalı ve bu güveni hiç kaybetmemelisiniz” dedi. Antalya’nın bir turizm kenti olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Yabancılar arasında ‘Türk gibi cesur’ tabiri vardır. Şimdi, ‘Türk gibi güvenli’ sözünü onlara benimsetmemiz gerekir. Bunun için de siz esnaflara büyük görev düşüyor. Gelen yabancıların bizlerden emin olarak şehrimize gelmesi ve emin olarak alış verişini yapması gerekir” diye konuştu.



Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a etkinliklerin düzenlenmesine verdiği destek için teşekkür eden AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Vali Altıparmak’a, Ahilik Kaftanı giydirerek, çiçek, plaket ve Elmalı’da bir usta tarafından elde yapılan kahve değirmenini hediye etti. AESOB heyeti daha sonra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.

http://www.akdenizhaberci.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder