5 Eylül 2011 Pazartesi

Ödüller Türkiye'ye yağdı

Turizm ve seyahat endüstrisinin 'Oscar'ları olarak kabul edilen 'Dünya Seyahat Ödülleri' sahiplerini buldu. Cornelia Diamond Golf Resort SPA Otel'de gerçekleşen ödül törenine Türkiye turizmi damgasını vurdu.

Dünyanın en prestijli turizm ödüllerinin Avrupa ayağı Antalya Belek'te gerçekleştirildi. Cornelia Diamond Golf Resort SPA Hotel'de düzenlenen törende, dünyanın önde gelen seyahat şirketleri, acenteleri ve destinasyonlar 'en iyi' ünvanını kazanmak için yarıştı. Türk turizminin damga vurduğu ödül töreninde, dünyanın en prestijli turizm ödüllerini Türk otelleri topladı. Türkiye'den 10 otel, Avrupa'nın 'en iyi oteli' seçilirken, 4 seyahat şirketi de 'en iyi' unvanını kazandı. Avrupa çapında 125 kategoride 500 otel, turizm şirketi, seyahat acentesi, destinasyon ödül için yarıştı. Bu yıl Antalya'nın ikinci kez ev sahipliği yaptığı ödül törenine Turizm otoriteleri, CEO'ları, lider seyahat şirketlerinin yöneticileri, önemli otellerin yöneticileri ve turizm sektörünün duayenleri katıldı.
Antalya otelleri arasında Cornelia Hotels Golf Spa, Mardan Palace ve Adam Eve Hotels birincilik ödüllerine layık görüldü. Geceye ev sahipliği yapan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Hotel 'Avrupa'nın en lüks oteli' ödülünü alırken ,Cornelia de Luxe Resort Hotel de, 'Avrupa'nın lider golf oteli' ödülünü kazandı. Cornelia Diamond Golf Resort Spa Otel'in Genel Müdürü Zafer Alkaya otel adına ödülü alırken, Avrupa'nın lider Golf Oteli ödülünü ise Cornelia de Luxe Resort Otel'in Genel Müdürü Hakan Duran aldı.


EN İYİLER
Gecede 'en iyi destinasyon', 'en iyi cruise destinasyonu', 'en iyi sahil destinasyon', 'en charter havayolu', 'en iyi turizm ofisi' ödüllerini Türkiye alırken gecenin yıldızı 4 ödül birden alan Adam Eve Hotel'i oldu. Yüzlerce otel arasından sıyrılan Adam Eve Hotel, 'Avrupa'nın en iyi dizayn oteli', 'Avrupa'nın en iyi çift oteli', 'Türkiye'nin lider oteli' ve 'Türkiye'nin en iyi dizayn oteli' ödüllerine layık görüldü.
En iyi havayolu ödülü, Alman Lufthansa'ya giderken geçen yıl olduğu gibi bu yılda Sky Airlines, Avrupa'nın en iyi charter havayolu şirketi seçildi.
Ölüdeniz, Avrupa'nın en iyi sahil destinasyonu olurken İzmir Limanı da, en iyi cruise destinasyonu ödülüne layık görüldü.
İstanbul, Avrupa'nın destinasyonu olurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Ofisi de, Avrupa'nın en iyi turizm ofisi ödülünü aldı.
Kategorilerin birincileri 29 Kasım 2011 tarihinde Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak büyük finale katılmaya hak kazandı.
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Otel'in Genel Müdürü Zafer Alkaya,"Cornelia Diamond Otel olarak böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Umarım Ülkemiz turizmi için yeni ufuklar açmasına vesile olur. Dünyanın bütün turizm ülkelerinde bu tür değerlendirmeler yapılıyor. Afrika'dan Asya'ya, Asya'dan Antartika'ya kadar turizmin olduğu her yerde, turistin olduğu her yerde World Travel Awards var, ödülleri var" diye konuştu.
http://www.akdenizhaberci.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder