3 Eylül 2011 Cumartesi

Minibüsçüler kazan kaldırdı

Antalya’da, uygulamaya başlanan toplu ulaşımda yeni dönem projesi, Varsak depolamadaki minibüs sahipleri ve şoförler tarafından protesto edildi.
Kılıçdaroğlu’na davet
Çalışır, Biz Antalya'nın en güzel hizmet yapan insanlarıyız. Vergimizi veriyoruz, şoförlerimizin haklarını veriyoruz. Masrafımız çoktur. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni bir düzenleme yaptı. İyi çok güzel, düzenleme yapılsın. Ama bizlerde düşünülsün. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Somali'ye
gitti. Oradaki aç insanların derdini dinledi. Buraya gelsin bizim sesimizi de dinlesin. Antalya CHP'nin kalesiyken dağıtmasınlar. Bu insanlara yazıktır diye konuştu.

Hat uzun yolcu yok
Bir minibüsün 728 kilometre yol yaptığını kaydeden Çalışır, şunları söyledi: Ama elimize 362 TL para geliyor. Bu arabanın kontağını açtığınız zaman 90 kuruş yakıyor. Belediye Başkanımız sorunlarımızı dinlesin. Besleme hatlarda beslensin. Bu sistemden vatandaş ve esnaf şikayetçi. Eski sistemde en fazla 300 kilometre yol yapıyorduk. Bugün 700-800 kilometre yol yapıyoruz. Araba saat 0.5'ten gece 0.1'e kadar boş git gel yapıyor. Bu sistem değil çalışma değil. Bizim diğer büyük iller gibi yolcumuz yok. Minibüs bir seferinde 5 yolcuyu zor buluyor. Örneğin dün, Kurşunlu Şelalesi'nden 17 seferde 528 kilometre yol yapmış 54 yolcu taşımış. Lütfen yetkili kişiler bize yardımcı olun. Biz Belediye Başkanına ulaşamıyoruz. Derdimizi dinleyiniz. Antalya'nın kaderiyle oynamayın. Yazık bu insanlara.
Ödemelerini zamanında yapamadıklarını kaydeden Çalışır, sözlerine şöyle devam etti: Şoförlerimize maaşlarını veremiyoruz. Faturalarımız elimizde, gelir ve giderimiz ortada. 335 TL'lik mazot almışım, 217 TL kazanmışım. 80 TL şoförüme veriyorum. Bu iş hep böyle zararla gitmez. 14 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Mesut Yakalı, mal sahiplerinin kendilerine maaşlarını veremediklerini söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Depolama alanından minibüslerin kalkış yaptığı duraklara gelen grup yeni sistemi alkışlarla protesto etti. İHA
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder