19 Eylül 2011 Pazartesi

Mahalleli yol kapattı


Antalya’da sık sık trafik kazası meydana gelen Metin Kasapoğlu Caddesi yakınlarında yaşayan vatandaşlar, caddeye kasis yapılması ve ışıklandırma sistemi kurulması için yol kapatma eylemi yaptı .
Profesör yoğun kapattı
Metin Kasapoğlu Caddesi'nin bir şeridini kısa süre trafiğe kapatan vatandaşlar, ''Kazalara Son'' ve ''Her gün ölüm yeter, çözüm (kasis) istiyoruz'' pankartları açtılar. ''Kasis istiyoruz'' sloganları atarak bir süre Metin Kasapoğlu Caddesi'nin bir şeridini trafiğe kapatan vatandaşlar, polisin uyarısı üzerine yolu tekrar açtı. Grup adına açıklama yapan Billur Tirkeş, eylemin 3 aydır yürüttüğü çalışmalara UKOME ve Büyükşehir Belediyesi'nden cevap alamaması nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Tirkeş, 3 ay önce büyükannesinin trafik kazası geçirdiğini ve hala ayağa kalkamadığını, 3 gün önce kaza geçiren Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dinç Dinçer'in de tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü söyledi.

Fren sesinden uyuyamıyoruz
Tirkeş, şöyle konuştu: ''Bizim istediğimiz viraj boyunca kasis yapılması, yolu izleyen bir kamera yerleştirilmesi, viraja girildiğini gösteren ışıklı tabelalar ile düğmesine basılarak geçilebilecek yaya geçitleri. Bunların acilen bir iki gün içerisinde yapılması gerekiyor. Acilen diyorum çünkü bu iş artık çığırından çıktı. Daha kaç profesör ya da insanın ezilmesi gerekiyor. Mahalleli artık kaza frenlerinin sesiyle yaşamak istemiyor.'' Yürüteçle eyleme katılan Hatice Yalçın da, cadde üzerinde 2 ay önce trafik kazası geçirdiğini söyledi. Kendisine kaldırımda beklediği sırada bir aracın çarptığını belirten Yalçın, ''Akşam olduğunda sürekli fren sesleri geliyor. Fren sesi duyduğumuzda kaza olduğunu anlıyoruz. Refüje ağaç dikiyorlar ama kalmadı. Sürekli kazalarda zarar görüyor ağaçlar'' diye konuştu. Grup daha sonra olaysız dağıldı. AA

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder