19 Eylül 2011 Pazartesi

Falezleri boşaltın!


Antalya Vali Yardımcısı Tuna Eren, “Konserve Koyu’ndaki 10 evde yaşayan vatandaşlardan can ve mal güvenlikleri için evlerini boşaltmaları istendi” dedi.
Vali Yardımcısı Eren, ''Hazırlanacak son bir raporla bölgede çökme mi oluyor yoksa yapıdan mı kaynaklanıyor bu belirlenecek. Ancak özellikle 3 binanın öne meyillendiğini tespit ettik” şeklinde konuştu. Bunun üzerine risk taşıyan 10 evde yaşayan vatandaşlarımızdan, gönderdiğimiz tebligatla can ve mal güvenlikleri için evlerini boşaltmaları istendi'' dedi.

Karar alındı
Konuyla ilgili raporun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlandığını aktaran Eren, tebligat gönderilerek evlerin boşaltılması yönünde kararın ise geçen hafta Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı bir toplantıda alındığını bildirdi.

Zabıta gücü kullanılacak
Bölgede her an çökme riskinin bulunduğuna dikkati çeken Eren,'ཆ binanın tamamı bu durumda değil ama özellikle öne meyillenmiş 3 bina büyük risk taşıyor. Bu binaların 1 ay içerisinde boşaltılması gerekiyor. Aksi halde yasa gereği Zabıta gücü kullanılarak binalar boşaltılacak'' dedi. Bölgedeki risk alanının şimdilik genişlemesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Vali Yardımcısı Eren, daha sonra yapılacak çalışmalarda can ve mal güvenliği riski bulunması halinde gerekli tüm önlemlerin alınacağını da sözlerine ekledi. AA

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder