30 Eylül 2011 Cuma

- Özgen’e CHP’den şok


Evcilmen, kaçak olmasına rağmen mecliste onayladığı binayı bir yıl sonra yıktırdı.
CHP’liler ATSO eski başkanı Özgen’in aynı partiden Evcilmen’in yönetiminde olan Muratpaşa Belediye sınırlarındaki Punto isimli kaçak binasını Büyükşehir Meclisi’nde önce onayladı ardından yıktırdı.

ATSO eski Başkanı, ALTINSİAD Başkanı Kemal Özgen’in Punto isimli kaçak binası, Büyükşehir Belediyesi Ağustos 2010 meclisinde CHP’nin oy çokluğu ile kabul edilmişti. İstifacıların (Tursun ve ekibi) katılmadığı mecliste eski ATSO Başkanı şu anda ALTINSİAD Başkanı olan Kemal Özgen’in 150 metrekaresi kaçak olduğu öne sürülen işyerinin kaçak bölümü için onay çıktı! Kaçak bölümün yıkılması gündemdeyken CHP’liler, Özgen’e kıyak geçti. CHP elbirliğiyle kaçak olan bölümü onayladı. AK Parti’nin çekimser, MHP’nin ret ve CHP’nin evet oylarıyla madde oy çokluğu ile kabul edildi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Aradan bir yıl geçti binaya yıkım kararı çıktı.

Firmayı dinlemediler
Benzer onlarca iş yeri varken Punto Firması’nın binasına yıkım emri çıkaran Muratpaşa Belediyesi, iddiaya göre firmanın ‘2 ay sonra biz yıkalım’ talebine aldırmadan kepçeyi iş yeri duvarlarına indirdi. Altınova’da Punto Turistik Deri İmalat ve Satış Showroom yetkilileri, 1994 yılı imar uygulamasına konu olan haklarının kendilerine sağladığı yasal statüye rağmen yıkılması talep edilen 10 metrelik kısmı yıkmayı kabul etti. Muratpaşa Belediyesi ekipleri firma yetkililerinin “Turistler içeride alış verişte. 2 ay sonra sezon kapandığında biz kendimizi uygun mimari ve zararsız söküm gerçekleştirelim” talebine ret cevabı verdi ve kepçeleri iş yerinin binasına indirdi

PUNTO ne dedi?
2 ay süre istedik verilmedi
İş yeri yöneticileri, “1994 yılında kazandığımız imar hakkına rağmen biz iş yerimizi 10 metre geriye almayı kabul ettik. Ancak 2 ay daha süre istedik. Çünkü yabancı turistlerin deri alım yaptığı sezon içindeyiz. Belediye yetkililerine bunu anlatamadık. Yazık oldu. Milli servet ve onca zaman ve organizasyon, davet kaybı yaşandı. Bunun bedeli hiç düşünülmedi mi? Benzer o kadar işyeri ve bina varken, sadece bizim binamıza yıkım uygulamasını anlayamadık. Altınova’da yaşanan imar sorunu bakalım daha kimlerin canını yakacak. Ancak firmamızın hiçbir imar sorunu bulunmamaktadır. Antalya ticaretinin üçte biri bu alanda yapılmakta. Belediye’nin yaptığı bu davranışı kabul etmek mümkün değil” açıklamasında bulundu

Muratpaşa’dan açıklama
Muratpaşa Belediyesi’nce yapılan açıklamada ise 8 Haziran 2010’dan bu yana devam eden ve 536 sayılı yasa gereği hukuk zeminindeki süreçle sözü geçen firma binasının kaçak olan bölümünün yıkımının gerçekleştirildiği vurgulandı. Yapılan görüşmeler sonrasında firma yöneticilerine 10 gün süre verildiğini hatırlatan belediye, yıkımı firmanın kendi ekiplerinin yapacağı bilgisinin aktarıldığını vurguladı. Belediye, alanın turistik ve turizm alanı olmadığını bildirdi. Firma sahiplerinin kaçak olarak bildirilen alanı kendisinin yıkacağı açıklaması üzerine Muratpaşa Belediyesi araç ve teçhizatları alandan çekildi.

Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder