6 Eylül 2011 Salı

AK Parti Antalya Milletvekili Türel'in Kentin Sorunlarına İlişkin Raporu

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisine yazılı olarak bildirdiği sorunlara ilişkin hazırladığı raporu açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisine yazılı olarak bildirdiği sorunlara ilişkin hazırladığı raporu açıkladı.

Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın kendisine yazılı olarak bildirdiği, destek beklenen konularla ilgili çalışma raporunun hazırlandığını bildirdi. Raporun Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildiğini belirten Türel, açıklamasında raporu da paylaştı.

Söz konusu raporda, belirtilen sorunların birçoğunda çözümünde Büyükşehir Belediyesi'nin adım atması gerektiği belirtilerek, gerekli adımların atılması halinde çözümlerin takip edilerek sonuca ulaştırılacağı kaydedildi. Raporda, Cumhuriyet Meydanı Kapalı Otoparkı ile ilgili sorunda Büyükşehir Belediyesi'nce irtifak hakkı tesisine yanaşılmadığı, ilgili bakanlığın konu hakkında gerekli oluru verdiği, Büyükşehir Belediyesi'nce gereken adımın atılması gerektiği bildirildi.

Atatürk Parkı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nce açılan tapu tescilinin iptaline yönelik davaların sonuçlanması ya da bu davalardan vazgeçilmesi gerektiği vurgulanan raporda, davalar ile ilgili sorunun aşılması halinde Defterdarlık tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne destek verileceği aktarıldı.

Kentsel spor alanıyla olarak belirlenen alanın Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisiyle ilgili olarak, daha önce tahsis edilen alanın belirli bir bölümünün 2B arazisi olması nedeniyle sorunlar yaşandığı, ancak söz konusu alanın Antalyaspor'a kullandırılması amacıyla Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisi için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Stadyum alanında yaşanan sorunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın da katıldığı bir "Arama konferansı" düzenlediği belirtilerek, bu konferansta ortaya çıkan 10 seçeneğin üzerindeki analizlerin ardından "stadyum alanının akıbetinin daha net bir şekilde ortaya çıkarılacağı" bildirildi. Raporda, mezarlık alanıyla ilgili işlemlerde de, ön iznin Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nce gerçekleştirildiği, Büyükşehir Belediyesi tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmesi sonrası kesin izne konu edilebileceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Antalya Altınportakal Film Festivali ile ilgili maddi destek taleplerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca değerlendirileceği açıklanan raporda, şu ifadeler yer aldı:

"Avrasya Film Fuarı'nın bir ticari kaynağa dönüşecek olması çerçevesinde, 2009 senesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu'na hiçbir maddi talepte bulunulmayacağı, o dönem ki belediyemiz tarafından iletilmiştir. Ancak 29 Mart 2009 seçimleri sonrasında yönetim değişimi akabinde, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin maddi kaynağını yaratacak Avrasya Film Fuarı'nın iptali ile bu kaynaktan mahrum kalınmıştır.

Bakanlık bütün bu konudaki ödemelerini ve desteklerini, daha önce yapılmış olan müracaatlara göre 2009 senesine kadar planladığı için, 2009 senesinden sonra bu konuda bir kaynak sıkıntısı ortaya çıkmış olabilir. Eğer Avrasya Film Fuarı iptal edilmeseydi belki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bugün hiçbir şekilde bir bakanlık desteğine ihtiyacı kalmayacaktı. İdareniz tarafından yapılan bu tasarruf, Kültür Turizm Bakanlığı'ndan yeniden bir maddi katkı beklentisi mecburiyetini ortaya çıkarmıştır. "
http://www.sondakika.coman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder