8 Temmuz 2011 Cuma

- Ve Yıldırım istifa etti


Antalya’nın Aksu İlçe Belediye Başkanı İsa Yıldırım, partisi MHP’den ‘partisinden siyasi destek göremediği iddiasıyla’ bir meclis üyesi ve bir başkan yardımcısı ile birlikte istifa etti.
Fırıldaklığın böylesi!
Edinilen bilgiye göre Cuma günkü Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de katılmayan Yıldırım, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin ve Aksu Belediye Meclis Üyesi MHP’li Musa Coşkun ile birlikte partisi MHP’den istifa etti. Aksu Belediyesi’nde 16 meclis üyesi bulunuyor.

İstifalarla ile birlikte meclis aritmetiği de değişti. CHP’nin 3, AK Parti’nin 5, MHP’nin 8 üyesi vardı. Şimdi bu sayı 5’e indi. İstifacılar bağımsız olacak. Bu isimlerin AK Parti’ye geçmesi muhtemel görünüyor. Edinilen bilgiye göre başkan bir süre bağımsız kalacak.

Basın danışmanından alınan bilgiye göre başkan İsa Yıldırım bir süre bağımsız kalacak. Bir partiyle görüşmeleri de bulunmuyor. Ancak kulislerde AK Parti’ye geçeceğine dair dedikodular var. Pınarlı Belediye Başkanı olarak AK Parti ile 2004 yılında siyasete giren İsa Yıldırım, rahmetli il başkanı Hamza Taş ile yıldızı barışmayınca partiden istifa etmiş ve bir süre bağımsız kalmıştı. Ardından CHP’ye geçen İsa Yıldırım, burada da CHP yönetimiyle anlamamıştı. CHP’den istifa eden İsa Yıldırım 2009 Mart ayındaki yerel seçimler öncesi MHP’ye geçmişti. Beldelerin birleştirilmesi ve merkez ilçe kavramının kaldırılmasıyla birlikte 2009 yerel seçimlerinde Pınarlı’nın bağlı olduğu Aksu Belediyesi’nde MHP’den belediye başkan adayı oldu. Yerel seçimleri kazanan İsa Yıldırım Aksu Belediye Bakanı seçildi. Ne var ki burada da partisiyle yıldızı barışmayan İsa Yıldırım, 2 buçuk yıl aradan sonra MHP’den de 8 Temmuz 2011 günü itibariyle istifa etti. İstifa gerekçesinin İsa Yıldırım’a MHP’nin siyasi olarak destek olmadığı iddiası olduğu öne sürülüyor. 1400 kadar kaçak konutun yıkılması ile ilgili soruşturmada müfettişler inceleme yaparken MHP’nin kendisine destek olmadığı iddia ediliyor. Ayrıca Yıldırım, bir süre önce MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya ile büyük bir siyasi polemik yaşamıştı.
http://www.akdenizmanset.com
Şükrü AĞIRMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder