25 Temmuz 2011 Pazartesi

- -Antalya hızlı treni EXPO 2016′ya yetişmelidir.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki ayda bir koordine edilen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı 4-6 Mart 2011 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak. MÜSİAD Mersin Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantının onur konuğu ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak.
Mersin’de düzenlenecek toplantıya tam kadro katılacaklarını ifade eden MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, Antalya ile ilgili hazırladıkları ulaşım raporunu Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a sunacaklarını bildirdi. Konya-Antalya arasında yapılması planlanan hızlı tren projesinin 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek EXPO’ya yetişmesi için Ulaştırma Bakanı’na bir dosya sunacaklarını belirten Aykut, hızlı tren projesinin sosyal boyuttan ticari boyuta kadar kente büyük getiriler sağlayacağını vurguladı.


Bunun yanında mevcut çevre yolunun özelliğini yitirmesi nedeniyle önemi daha da artan Batı ve Doğu çevre yolunun bir an önce tamamlanması için Bakan Yıldırım’dan destek talep edeceklerini de kaydeden Abdullah Aykut, toplum yararı gözetilerek yolun tamamlanmasının önündeki engellerin kaldırılması ve Antalya’nın bu acil ihtiyacının ranta kurban edilmemesini istedi. Aykut, gerçekleştirilecek MÜSİAD GİK toplantısının ardından ortaya çıkan sonuca ilişkin geniş açıklamayı Mersin dönüşü yapacağını sözlerine ekledi.
http://tcdd.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder