3 Temmuz 2011 Pazar

- ‘Babanızın malı değil’


Hizmet verirken ayrımcılık yapıldığı yönünde şikayetler aldığını ifade eden Vali Altıparmak, “Bu hizmetler, bu kaynaklar kimsenin babasının malı değil” diyerek seçilmiş ve atanmış yöneticileri uyardı


Antalya Valiliği 2011 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Mili Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Antalya'da göreve başladığı ilk günlerdeki sorunların azalmaya başladığını kaydeden Vali Altıparmak, ancak zaman zaman bazı yerlere hizmet götürülmemesiyle ilgili şikayetler aldığını bildirdi. İlgilileri sert dille uyaran Vali Altıparmak, “Bu hizmetler, bu kaynaklar kimsenin babasının malı değil. Bu kaynaklar, bu milletin kaynaklarıdır” dedi.



Babanızın malı değil

Türkiye için iş yaparken kaymakamından belediye başkanına kadar herkesin sorumlu olduğunu ifade eden kaydeden Vali Altıparmak, şunları söyledi: ''Bir hususun altını çizeyim. Şuraya hizmet geliyor, A partisi B partisi fark etmez. (Şura bize oy vermedi, şura verdi. Dolayısıyla ona şu hizmeti yarım götürelim) deme lüksü hiç kimsenin yok. Bu hizmetler, bu kaynaklar kimsenin babasının malı değil. Bazen ayrımcılık yapıldığına ilişkin kulağıma bilgi geliyor. Bu kaynaklar, bu milletin kaynaklarıdır. Bu millet seçerken de atarken de hizmet etsin diye seçiyor, atıyor. Asla ve asla (Şurası verdi, şurası vermedi. Şura o parti, bura bu parti) deme şansımız yok. İhtiyacı olanın, fakir olanın, ırkı, dini, mezhebi, cinsiyeti önemli değildir. Bizi de ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren o hizmet acil mi, ihtiyaç mı? Bu öncelikleri belirleyip hizmet vermektir.''



Yöneticilere uyarı

Vali Ahmet Altıparmak, seçilmiş ya da atanmış yöneticilere de seslenerek, irade konulması halinde idarenin iş yapacağına işaret etti. Sağduyu sahibi vatandaşların, sessiz çoğunluğun sesi olan vatandaşların da idarecileri destekleyeceğine değinen Vali Altıparmak şöyle devam etti: ''Seçilmiş ya da atanmış idareciler olarak hepimizin, karşısında sorumlu olduğumuz bu sessiz çoğunluktur. Her yerde, istisnasız seçilen ya da atanan idarecilerin etrafında bir grup oluşur. Eğer sürekli o grubu dinleyecek olursanız hata yapmanız kaçınılmazdır. İster memurunuz olsun, ister etrafınızda esnaf, siyasetçi olsun o kaçınılmazdır. Mutlaka sessiz çoğunluk ne diyor, buna kulak kabartmamız gerekiyor. Bunun için de hasbi, samimi olmamız gerekiyor. Eğer o samimiyeti gösterirsek vatandaşın ve sizlerin desteğiyle bunlar çözülür diye düşünüyorum.''



B.Çevre Yolu hızlansın

Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Edip İşçeviren sunumunda, Kadastro Müdürlüğü tarafından mülkiyet sorununun çözülüp alanın kendilerine teslim edilmesi halinde Batı Çevre Yolu inşaatına 6 ay içerisinde başlanacağını bildirdi. Bunun üzerine Vali Altıparmak, geldiği günden bugüne Antalya'nın en önemli sorununun Batı Çevre Yolu olduğunu belirterek, ''Ama maalesef yol alınmıyor, bu konuda bürokratik işlemlere hız kazandıralım'' dedi.



Sahildeki kaçaklar

Ahmet Altıparmak, AKEDAŞ temsilcisinin sunumunda sahillerde kaçak yapılaşma sorununa dikkati çekerek, kaçak yapılaşmayı engelleyecek en önemli girişimin elektrik bağlama olduğunu söyledi. Kaçak yapılaşmanın diğer vatandaşlar için bir hak gasbı olduğunu ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti: ''Sahil bandında, sit alanlarında kesinlikle ve kesinlikle bütün idarenin ama herkes üzerinde durarak buraların işgal edilmesine engel olmalı. Kaçak yapılara yönelik hiçbir hizmet üretmememiz lazım. Maalesef bazı belediye başkanlarımız gerekli hassasiyeti göstermiyor. (Efendim şöyle, efendim böyle) bir sürü mazeret... Ama bunlar çok doğru değil. Yarın bizim idareciliğimiz son bulacak ama buraya o yapılara izin verenlerin arkasında beddualar ömür boyu devam edecek. Eğer isminizin gerçekten gelecek nesillere temiz olarak kalmasını arzu ediyorsanız bu tür ortak alanlara yapılacak, kıyı kenar çizgisi içinde kalacak, sit alanlarında ve benzeri yerlerde yapılaşmaya izin vermeniz lazım.''



Yıkımlar başlayacak

Antalya'nın bu konuda iyi çalışma sergilemesini isteyen Altıparmak, Özel İdare olarak, önümüzdeki günlerde bazı alanlarda yıkımlar yapacaklarını bildirdi. Aynı hassasiyeti belediyelerden de beklediğini ifade eden Altıparmak, ''Makul olmayan bölgede kirlilik yaratan, mahkeme tarafından izin verilmeyecek yapılar var, SİT alanları, hazine alanları, orman bölgesi gibi. Buralara bir şekilde adam kaçak yapı yapmaya çalışıyor. Siz elektrik vermediğiniz sürece orada faaliyet sürdürmesi mümkün değil'' dedi.



Antalya için az

Mili Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın sunumunda okul arsaları konusunda sıkıntılar olduğunu, belediyelerin bol ortaklı arsalar konusunda çalışma yapması gerektiğini belirtmesi üzerine Vali Ahmet Altıparmak, ''Her yıl 15 bin çocuk eğitime başlıyor. Buna yetişmek için belediyeler, özel idare, hayırseverlerin üzerine görevler düşüyor. Antalya'da göreve geldiğimden beri 32 okul protokolü imzaladık. Bu az bir rakam değil ama Antalya için yeterli de değil'' dedi.



Eski hastane yıkılıyor

Sağlık Müdürü Adem Bilgin, sunumunda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde uzun süredir atıl bekleyen eski devlet hastanesi binasının yıkım ihalesinin yapıldığını bildirirken, 3 ay içinde binanın yıkımının tamamlanacağın söyledi.



Falezler için uyardı

Vali Ahmet Altıparmak, Bayındırlık İl Müdürü Zeki Mirvelioğlu'nün sunumu sırasında falezlerdeki kaçak yapılaşmaya işaret etti. Falezlerdeki kaba yapıların görüntü kirliliğine neden olduğunu belirten Altıparmak, her işletme ya da otelin denize ulaşmak için farklı yapılar tesis ettiğine dikkati çekti. Altıparmak, ''Falezlerde bir taşın dahi düşmesine gönlüm razı olmuyor. Deniz kenarındaki yapıların sonlandırılması lazım'' uyarısında bulundu.



Söz verdik, yapalım

Sosyal Hizmetler İl Müdür Ramazan Özen'in sunumu sırasında da konuşan Ahmet Altıparmak, madde bağımlısı çocukların kalmasına elverişli olmadığı için boşaltılan Sevgi Köyü'nün yerine yapılacak bina için projenin tamamlandığını, gerekli paranın geldiğini ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan onay çıktığını bildirirken, ''Orada biran önce ihaleye çıkalım. Orayla ilgili söz verdik, sözümüzü yerine getirelim'' dedi. Altıparmak, kıyı bölgesindeki mesire alanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada da daha önce özel sektörün işlettiği Kemer yolu üzerindeki Çaltıcak gibi mesire alanlarının işletmesinin Mili Parklar Müdürlüğü'nün yaptığını belirterek, özel idare bünyesinde kurulacak şirkete buraların işletmesinin devredilmesi halinde bölgeye 'Ölüdeniz modeli'nin uygulanacağını bildirdi.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder