17 Temmuz 2011 Pazar

- Antalya'da yangın


Antalya'da çıkan ot ve çalılık yangını sonucu 6 hektarlık alan kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Baraj Mahallesi ile Altınova Mahallesi arasında sabah saatlerinde başlayan ot ve çalılık yangını 6 hektarlık alanı kül etti. Hurdalık Sitesi çevresinde başlayan ot ve çalılık yangını, poyrazın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Düden Çayı'na kadar büyüyen ot ve çalılık yangınına arazinin engebeli olması ve kayalıklı olması nedeniyle itfaiye ekipleri zor müdahale etti. Bir adet dozer de yangının yayılması önlemek için çalışma yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bütün ekiplerin ve Kepez Belediyesi arozözlerinin seferber olduğu ve 6 hektarlık alanın kül olduğu yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti. İlk olarak barajdan su alan yangın söndürme helikopteri, daha sonra yangının hemen yanındaki Düden Çayı'ndan kovası ile su aldı.
Helikopterin çaydan su alması esnasını izlemek isteyen çocuk ve vatandaşlar tehlikeye aldırmamaları dikkat çekti. Çayın kenarına sıralanan mahalle sakinleri ise çalılık yangınını merakla gözlerle izledi. Evlere sıçrama tehlikesi olan yangından bazı evler önlem amaçlı boşaltılırken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme uçağı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınabildi. Yangının çıkış sebebi belli olmazken, soğutma çalışmalarının halen devam ettiği öğrenildi.

http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder