25 Temmuz 2011 Pazartesi

- Genelev’e tahliye


40 yıl önce açılan genelevin kent içinde kalması nedeniyle bir süredir devam eden tartışmalara son nokta konuldu. Kepez Belediyesi genelevin taşınması kakarını muhtara tebliğ etti.


40 yıl önce açılan genelevin kent içinde kalması nedeniyle bir süredir devam eden tartışmalara son nokta konuldu. Kepez Belediyesi genelevin taşınması kakarını muhtara tebliğ etti.



Kuzeyyaka Mahallesi’ne 40 yıl önce açılan genelevin kent içinde kalması sonucu taşınmasına karar verildi. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 20 Temmuz'da gönderilen tahliye tebligatında, genelevin 15 gün içerisinde başka bir adrese taşınması istendi.



Muhtara tebligat

Zabıtanın genelev işletmecisi Sultan Saygılı adına hazırladığı tebligatı alacak kimse bulunamadı. Genelev sahipleri kabul etmediği için yasal olarak tebligatın kendisine verildiğini söyleyen Kuzeyyaka Mahallesi Muhtarı Binali Güney, genelev civarında 150 bini aşkın nüfus yaşadığını söyledi. Genelevin artık yerleşim alanı içerisinde kaldığını belirten Güney, “Buranın şehir dışına çıkarılması için epey mücadele verdik. Genelevden dolayı yakın çevredeki binalarda oturanlar tedirgindi. Ayrıca yakınına da cami yapıldı. Mücadelemiz sonuç verdi” dedi.



Cami yapılmıştı

Genelevin kaldırılması için birçok kurum ve kuruluş çeşitli tarihlerde girişimlerde bulunmuş, ancak bu girişimler sonuçsuz kalmıştı. Genelevi'nin karşısında yer alan arsanın sahibi Yaşar Karahan'ın bağışı sonrasında, arsaya yapılan Abdurrahman Gazi Camii 2 yıl önce ibadete açılmış, genelevin hemen yanında ibadet olmayacağı gerekçesiyle mahalleli, genelevin taşınmasını istemişti.

Cami inşaatı sürerken genelevin çevresi, işletmecileri tarafından 2 metre yüksekliğindeki demir paravanlarla çevrilmişti.



Komisyon kararı

Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu’nun aldığı taşınma kararı üzerine, Kepez Belediyesi’nin tebligatında ise şu ifadeler yer aldı:

“Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığı'nca, komisyonun kararında 'Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü'nün 47'nci ve 48'inci maddeleri gereğince her ne kadar açıldığı dönemde şartlar uygun ise de zaman içerisinde açılma ve işletilme şartlarını kaybettiği, faaliyet gösterecek olması halinde başka bir yere nakledilmesi gerektiği hususu belirtilmiştir. İşyerini 15 gün içerisinde başka bir adrese nakletmeniz; aksi takdirde idari işlem yapılacağının bilinmesi hususunda gereğini rica ederim.”
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder