22 Temmuz 2011 Cuma

- Antalya'da Halkkart çilesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nun aldığı kararla 10 Temmuz'dan geçerli olmak üzere kartlı biniş 1, 75 TL., kartsız binişin ise 2, 50 TL'ye yükseltilmesine vatandaşların tepkisi devam ediyor.


Zammın ardından Halkkart alabilmek için kavurucu sıcakların altında kuyruk çilesi çeken vatandaşlar isyan ediyor. Ulaşım fiyatlarının yüksekliği ve gişelerde oluşan kuyruktan şikayetçi olduklarını söyleyen Necati Yılmaz isimle vatandaş, "Ben 48 yaşındayım ve sabahtan beri kuyruktayım. Kartım arızalandığı için bende de 2,5 TL alıyorlar. Antalya'da otobüs fiyatları çok yüksek. Ayrıca eskiden bütün gişelerden kart alabiliyorduk şimdi gişe sayısını ikiye düşürdüler. Bu nedenle de bu sıcakta kuyrukta beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.
Antalya'nın kavurucu sıcağında kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Hacı Veli ise ayakta durmakta güçlük çektiğini belirterek, "Yaşlılar için ayrı bir yer yapılması lazım. Ya da gişe sayısı arttırılmalı. Milyonluk şehirde iki tane gişe var. Yetkililer iki saat kuyrukta beklesinler ve halimizi anlasınlar" diye konuştu.
Otobüslere 31 Temmuz tarihinden itibaren kartsız biniş olmayacağı açıklamasına da tepki gösteren vatandaşlar, "Peki biz misafirlerimizi nasıl bindireceğiz?" dediler.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder