24 Temmuz 2011 Pazar

- Ak Parti İL Başkanı Mustafa Köse basın bayramını kutladı

AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 24 Temmuz tarihinde kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, haber alma ve yayma özgürlüğünün demokratik hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Köse, her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğunu söyledi.

Basının, toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu da belirten Köse; "Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak gibi görevleri yerine getirir. Bu görev, son derece kutsaldır. Bu nedenle basın kuruluşları ve mensupları açısından sansürün kaldırışı nedeniyle kutlanan bu bayram önem arz etmektedir. Değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar; tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim" diye konuştu.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder