27 Temmuz 2011 Çarşamba

- Antalya Kepez ilçesinde PTT'yi soyanlar yakalandı

Antalya'nın Kepez ilçesinde, bir PTT şubesinde görevli kadın veznedarı kuru sıkı silahla tehdit edip soygun yapan 3 zanlıdan biri teslim oldu.
Antalya Bulvarı Fatih Mahallesi Fatih PTT Şubesi, 20 Temmuz 2011 tarihinde soyuldu. Üç zanlı, kadın veznedarı kuru silah tehdidiyle etkisiz hale getirerek kasada bulunan 2 bin 500 TL'yi alarak kaçtı. Olayın ardından pişman olan zanlılardan E.Ş. (30) elinde silahla Antalya Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına gelerek teslim oldu. Zanlı E.Ş, kapıdaki görevli polis memuruna 'PTT'yi ben soydum. Soygunu da elimdeki bu silahla yaptım' dediği öğrenildi.


Diğer zanlıları yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, PTT Şubesinin güvenlik kameralarını izlemeye aldı. Polis, zanlıların kullandığı otomobili yine aynı mahalledeki bir kavganın kamera görüntülerinde belirledi. Yapılan incelemelerde aracın kiralık olduğu tespit edildi. O gün içerisinde kiralanan araçları yakın takibe alan gasp bürosu ekipleri, soygunun ardından kaçan otomobilin izine ulaştı. Ayrıca, soygunun ardından kaçan otomobile bir kişinin soda şişesi
atması üzerine araçta oluşan izi de tespit eden ekipler E.S. ve M.A.I.'yı gözaltına aldı. Zanlıların üçünün de güvenlik görevlisi olduğu ve kredi kartları borçları nedeniyle soygunu gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Zanlılardan M.A.I.'nın güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, diğerlerinin ise işsiz olduğu kaydedildi.


PTT Şubesindeki soygunda 2 bin 500 TL alarak kaçan zanlıların kredi kartı borcu olduğu için uzun zamandır soygun yapmayı planladığı ortaya çıktı. Zanlıların soygun için uygun bir banka ya da işyeri aradığı bunun için Fatih PTT Şubesini seçtikleri belirlendi. Zanlıların soygun yapmak için otomobil kiraladıkları belirlendi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


OLAY
Antalya'da 20 Temmuz 2011'de meydana gelen olayda, öğle tatilinin başladığı 12.00'de Fatih PTT şubesine gelen kurusıkı silahlı iki soyguncu, veznedar Ümmü Özkaya'yı (43) tehdit ederek etkisiz hale getirmişti. Zanlılar kasada bulunan 2 bin 500 TL'yi alarak araçta bekleyen diğer zanlılarla birlikte olay yerinden kaçmışlardı. Aynı PTT şubesi ve veznedar daha önce de soyulmuştu.
Öte yandan polis, zanlıların soygunu gerçekleştirme anlarındaki soygun görüntülerini basınla paylaştı. Görüntülerde, şubeye gelen iki zanlının kuru sıkı silahla kadın veznedarı tehdit ettikleri ve kasadaki paraları aldıkları görüldü.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder