4 Temmuz 2011 Pazartesi

-Kendi işlerinin patronu oldular


Alanya ilçesinde evde yaptıkları işi işyerlerinde sürdürmek isteyen iki kadın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Sosyal Riski Azaltma Projesi'nden yararlanarak kendi işlerinin patronu oldu.
Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik, ilk olarak Ayşe Demir'e ait 'İnce Oklava' adlı baklava ve gözleme dükkanının açılışını yaptı. Demir, üniversitede öğrenim gören çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmek için projeden faydalandığını belirtti.

Doğan ve Geyik daha sonra kese ve kılıf imalatı yapan Sibel Işık'a ait 'Agat Dizayn' isimli işyerinin açılışını gerçekleştirdi. Proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 15 bin TL'ye kadar katkı sağlandığını belirten Doğan, bugüne kadar Alanya'da 16 işyeri açıldığını kaydetti. Projeden yararlananların ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl ise eşit taksitlerle faizsiz olarak geri ödeyeceklerini bildiren Doğan, ihtiyaç sahibi ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların projeden yararlanabildiğini söyledi.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder