27 Temmuz 2011 Çarşamba

- Antalya'da Kumda şifa arıyorlar

Antalya'da, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasıyla birlikte ayaklarında romatizma, kireçleme, eklem ağrıları olan vatandaşlar Lara bölgesindeki kumlarda şifa arıyor.
Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşması ile vatandaşlar ve turistler plaj ve su parklarına akın ederken, kimi de sıcaktan şifa arıyor.Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve eklem ağrısı, kireçlenme, romatizma gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlar, Antalya'nın ince kumu ile ünlü Lara sahilinde kendilerini sıcak kuma gömerek şifa arıyor. Lara bölgesindeki ormanlık alana çadır kuran ve 15 gün boyunca sıcak kuma girenler özellikle sıcaklığın en yoğun olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında kumda kazdıkları çukura girerek yarım saat kalıyor.
Ankara'dan Antalya'ya eşiyle birlikte gelen romatizma hastası Mustafa Özden, "Her yıl buraya geliyoruz, 10 gün kuma gömülüyoruz. Günde 5-6 saat kumda kalıyoruz. Sabah erken denize giriyoruz. Öğleyin kuma gömülüyoruz. Romatizmalara, kireçlenmelere, diz ağrılarımıza şifa için geliyoruz. Bu sayede kışı ağrısız geçiriyoruz" dedi. Mustafa Özden'in eşi Sündüz Özden de, "Diz ağrım var. Kumdan şifa buluyorum. Her yıl buraya geliyoruz. Kuma girince yürümem düzeliyor" diye konuştu.


AĞRILARIM AZALIYOR
Kum üzerinde kalan yüzünü şemsiye dikerek güneşten koruyan ve 30 yıldır Antalya'ya geldiğini söyleyen Osman Öztop ise, "Buraya yaklaşık 30 yıldır geliyorum. Geçen yaz gelemedim. Kışı zor geçirdim. Kumun içerisi gerçekten çok sıcak oluyor. Ancak, kumdan çıktıktan sonra ayaklarım rahatlıyor" diye konuştu.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder