8 Temmuz 2011 Cuma

- Büyükşehir'de gergin meclis


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temuz ayı toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile vatandaşlar arasında gergin dakikalar yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temuz ayı toplantısı Başkan Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Meclis'e çevre ile ilgili AB kriterlerine uygun uygulamalar yapılması konusunda ve Süper Lig'e çıkmaya hak kazanan Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı teknik heyet ve oyuncularına prim verilmesi önergeleri verildi. Önergelerin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesine oybirliği karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'ne vatandaşlarla Başkan Mustafa Akaydın arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Aytemiz Petrol için liman depolama alanının petrol depolama alanı olmasıyla ilgili plan değişikliğine vatandaş tepki gösterdi. Mahalleli mecliste konuşmak istedi ancak kurallar gereği Akaydın, tarafından konuşmalarına izin verilmedi. Tepkiye sinirlenen Akaydın, mahallelinin salondan çıkartılmasını isterken, vatandaşlar bu duruma direndi. Akaydın, yaşananları siyasi şov olarak değerlendirirken,mahalleli hesaplaşma için sandığı adres gösterdi.

DOLUM TESİSLERİ BOMBA GİBİ
Aytemiz Petrol'ün depolama alanına yönelik plan değişikliği maddesinin görüşülmesine başlamadan önce söz alan AK Parti Meclis Üyesi Yaşar Tabur, "Dolum tankları nedeniyle limanda depolama alanı kalmadı. Hepsi petrol depolama alanı oldu. Buralar bomba gibi. Risk taşıyor. Ayrıca dolum tankları limana, serbest bölgeye, marinaya yola ve yerleşim alanlarına çok yakın. Antalya'ya benzer kentlerin hiç birisinde böyle bir durum söz konusu değil. Bir tek Arap ülkelerinde böyledir. Burada plan tadilatını değil,depolama alanının kaldırılarak, başka bir yere taşınmasını konuşuyor olmalıydık" dedi.

Tabur'un bu eleştirileri üzerine konuşan Başkan Akaydın, "Çok güzel konuştun. Ancak bu konuyla ilgili sorumlu olan Belediye Meclisi değildir. Sorumlu olan partinizin bakanlıklarıdır. Burası benden önceki partili olduğunuz belediye ve merkezi idare tarafından bu hale getirildi. Uçaklar için yakıt gidecek. NATO'nun boru hattı Savunma Bakanlığı'nı ilgilendiriyor. Belediye meclisi bu işi çözemez" dedi. Ardından oylamaya geçildi ve plan tadilatı kabul edildi. Bunun üzerine bir vatandaş söz alıp, konuyla ilgili konuşmak istedi ancak Akaydın, halkın mecliste söz hakkının bulunmadığını ifade ederek, susturmak istedi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Vatandaş ısrarla konuşmak isteyince Akaydın, ısrarla ve yüksek sesle, mahallelinin susmasını istedi. Vatandaşı susturamayınca da güvenlik görevlileri aracılığıyla konuşmak isteyen mahalle sakininin salondan çıkartılmasını istedi. Ancak bunda da başarılı olamadı, güvenlik görevlisine direnen vatandaş, dışarı çıkmadı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesine sinirlenen mahalleliler, 'Size bir daha oy yok', 'Kim seçti sizi' diyerek tepkisini dile getirdi. Akaydın ise yaşananlarla ilgili, "Daha önce mecliste yaşanan siyasi şovlardan" yorumunu yaptı.

http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder