4 Temmuz 2011 Pazartesi

- İl Özel İdare beklesin Eski hastaneye balyoz


2004 yılında kolonlarındaki patlama nedeniyle boşaltılan ve yıllardır atıl vaziyette duran eski Devlet Hastanesi’nin yıkımı için ilk kepçe vuruldu.
2004 yılında kolonlarındaki patlama nedeniyle boşaltılan ve yıllardır atıl vaziyette duran eski Devlet Hastanesi’nin yıkımı için ilk kepçe vuruldu. Bina yıkım ihalesini kazana sektörün öncü firmalarından Uğur Mühendislik 100 kişilik personel ile makine ve ekipmanlarıyla yıkıma başladı.

Kamu İhale Kanunu kapsamında düzenlenen ihale ile Hastanenin yıkım işini üstlenen Uğur Mühendislik bina tesliminin ardından çalışmalara hızlı başladı. Bugüne kadar pek çok kamu binasının yıkımını gerçekleştiren firma uzman kadrosuyla çalışmalarını sürdürüyor. Uğur Mühendislik ilk olarak binanın içindeki malzemeleri boşalttı. Saymanlık ve anaokulu hariç, eski Devlet Hastanesi Binası, Diş Hastanesi ek ünitesi, MR, eski eczane ve kantin gibi birimler dahil toplam 4 bin 800 metre kare alanda yıkım gerçekleştireceklerini söyleyen Uğur Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Kılıç, yıkım çalışmalarının en geç 30 Aralık 2011 tarihinde bitirileceğini açıkladı. Kılıç, binanın yıkımı sırasında güvenlik önlemleri başta olmak üzere, çevreye ve doğaya saygının da ilk sırada olduğunu söyledi. Kılıç, çevre duyarlılığı konusunda ödüllü bir firma olduklarına dikkat çekerek ‘yıkım sırasında tek bir ağaç bile zarar görmeyecek’ dedi.
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder