26 Temmuz 2011 Salı

- Sıcağa rağmen eğlence sürüyor

Antalya'da, hava sıcaklığı bunaltıcı boyutlara ulaşırken, kentte yaşayan vatandaşlar ve turistler serinlemek için değişik yöntemlere başvuruyor.

Kimi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde sıcaklığı 27 dereceye ulaşan denizde yüzerek serinlemeye çalışırken, kimi de sahildeki duşlarda soğuk su altında ferahlamaya çalışıyor. Kent merkezinde yürümek zorunda kalanlar arasında özellikle turistler ellerindeki şemsiyelerle güneşin etkisini azaltmaya çalışıyor. Su parkları da sıcaktan bunalan Antalyalılar ve turistler için bir alternatif oluyor. Su parkındaki dalga havuzu ve yapay şelale, 35 derece sıcaklık ve yüzde 55 nem oranından bunalanlar için serinlemenin bir başka yolu oluyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da sıcak hava, eğlenceyi engelleyemiyor. Lara sahilinde bulunan işletmeler konuklarına değişik eğlenceler sunuyor. Köpük partisi, sahili dolduran Antalyalılar ve turistlerin en çok eğlendiği aktiviteler arasında yer alıyor.


Antalya'nın arka bahçesinde ise çocuklar serinlemenin yolunu kanala girerek buluyor. Tehlikeli olmasına rağmen buna aldırmayan çocuklar, kanalda yüzmenin keyfini yaşıyor.
Meteoroloji verilerine göre, deniz suyu sıcaklığının 27, nem oranının yüzde 55 ölçüldüğü kent merkezinde, hava sıcaklığı yarından itibaren 40'lı derecelere yükselecek.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder