2 Şubat 2013 Cumartesi

TÜRKLER KASABASIN’DA ÇAVUŞOĞLU’NUN ANNESİNİN MEVLİDİ


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen yıl 75 yaşında vefat eden annesi Fatma Çavuşoğlu'nun ölümünün birinci yılı dolayısıyla Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Türkler Beldesi'ndeki, çocukluğunu geçirdiği ve halen babası Osman Çavuşoğlu'nun yaşadığı evin avlusunda okutulan mevlide katılıp dua etti.
Annesinin kendisine çocukluğundan itibaren tavsiyelerde bulunup dua etmesini öğütlediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Okul çağından itibaren vefat edene kadar bizler için dua etti ve tavsiyelerde bulundu. O tavsiyelerini çok özlüyorum” dedi.
Mevlid-i Şerif'ten sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra ilk kez Alanya’ya geldiğini belirterek, yeni görevinde Başbakanla çok yakın çalışacağını, bunun bir fırsat olduğunu belirterek, bölge sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, mevlidin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne sitemi olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda son 10 yılda üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığına işaret ederek, "Değişik bahanelerle dosyaların açılmasını engelleyen bazı ülkeler var önümüzü tıkayan. Her şeye rağmen Türkiye birçok AB üyesinden daha fazla hak ediyor üyeliği" dedi.

Türkiye'nin kabuğuna sığmayan çok güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin çok yönlü dış politika izlerken AB dışında diğer alternatifleri, uluslararası örgütleri harekete geçirdiğine değindi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye yapılan haksızlıkları dile getirince çok ağır eleştirilerle karşı karşıya kaldığına işaret eden Çavuşoğlu, "Türkiye Şanghay 5'lisine gözlemci üye olur. İlerde şartlar oluşursa tam üye olur. Bunun altında kimse bir şey aramasın. İşbirliği ve ticareti artırmak için. Birkaç ülkenin kaprisi ve gücü paylaşmak istememesi nedeniyle ülkemizin önüne engel çıkartılıyor. BaşbakanımızAB'nin olumsuz tutumuna 'yeter' dedi. Onların bu mesajı alması gerekiyordu" diye konuştu.
Çavuşoğlu, başka bir soru üzerine de Suriye'nin çok karmaşık bir durumda olduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, "Türkiye dışında yerinde duran yok. Kimin kimi desteklediği belli değil. Batılı ülkelerin de net politikaları yok. İsrail neden saldırıda bulundu, Esad rejimi neden sessiz belli değil. İnşallah Suriye'de karışıklık sona erer ve ülke istikrara kavuşur. Barış ve huzur gelir" görüşünü dile getirdi ...kaynak-.netgazete.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder