9 Şubat 2013 Cumartesi

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU ’’ Türkiye kendi dış politikasını kendisi yürütür ’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Artık Türkiye eskisi gibi gündemini belirlediğiniz bir ülke değil. Türkiye kendi gündemini kendi belirler, kendi dış politikasını kendisi yürütür’’ dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisine verilen Genel Başkan Yardımcılığı görevinden mutluluk duyduğunu, ancak sorumluluklarının da bilincinde olduğunu ifade etti.

AK Parti'de herkesin verilen görevleri en iyi şekilde yapmak için çalıştığını kaydeden Çavuşoğlu, bunu millet sevdası ve aşkla yaptıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir lider olduğunu ve yoğun bir şekilde çalıştığını, kendilerinin de onun yükünü almak için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu,''Onun liderliğinin, dünyanın neresine giderseniz gidin insanlar tarafından takdir edildiğini görüyorsunuz. İsmini vermeyeceğim, bir ülkede yönetim anket yapıyor. (Biz olmasak ülkeyi kimin yönetmesini isterdiniz) diye. Anketten yüzde 93 Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor'' dedi.

Dünyada başta ekonomik krizler olmak üzere bazı sorunlar olduğunu, Türkiye'de de bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''Bu sorunları çözmenin sorumluluğu bizdedir. Bu sorunları çözebilmek ve ülkemizi 2023, 2071 hedeflerine götürebilmemiz için birlik beraberlik içinde çok çalışmamız lazım. Hiç kimsenin bugüne kadar cesaret edemediği terör sorununun çözülmesi için her şeyi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu sorunu da inşallah AK Parti çözecek. Türkiye'ye bu konuda da huzuru ve istikrarı bizler getireceğiz. Bunun sorumluluğu bizdedir. Zorluklar çıkıyor, oyunlar oynanıyor. Ne zaman Türkiye güçlense, ne zaman bu konularda adım atsak hangi oyunların oynandığını görüyoruz. Bu oyunları bozmak bize düşer. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte bu terör sorununu çözmek için attığımız adımlardan geri atmayacağız. O oyunları bozacağız ve Türkiye'mizi bu belalardan kurtaracağız.''

Suriye ile ilgili herkesin savaşı kimin kazanacağını tartışırken, Suriye'den Lübnan'a giden 500 bin kişi ile Türkiye'ye gelen 200 bin kişinin hangi şartlarda yaşadığını Türkiye'den başka düşünen olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, ''Bizim sorumluluğumuz sadece kendi ülkemizdeki insanlar değil, Suriye'deki kardeşlerimizin sorunu da bizim sorunumuzdur. Türkiye başından beri dimdik tutumunun arkasında, uyguladığı politikalarından taviz vermeden Suriye halkının yanında olduğunu göstermiştir. Bu konuda hiçbir hesap yapmamıştır. (Türkiye'nin çıkarı ne olacak) dememiştir'' diye konuştu.
   
''Muhalefet her platformda Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışıyor''
   
Suriye'deki Esed rejiminden artık Rusya'nın bile ümidini kestiğini, Çin'in ise ''sesini kestiğini'' belirten Çavuşoğlu, Esed rejiminin bir tek savunucusu kaldığını, onun da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu iddia etti. Çavuşoğlu, ''Siz Türkiye'deki terör örgütünü Filistinli kardeşlerimizle eşdeğer tutuyorsunuz, bu nasıl iş. Samimi olmayınca bir gün geliyor patlıyor. Terör konusunda samimiyiz dediler. Biz de varız dediler. Ne kadar ırkçı oldukları, çözüm istemedikleri, kendi aralarında da tutarlı olmadıkları, düşüncelerinden her 15 dakikada bir vazgeçtiklerini hep beraber gördük. Bu iş sadece iktidarın sorumluluğunda değil ki, aynı zamanda muhalefetin de sorumluluğunda. Ama muhalefet ne yapıyor- Muhalefet her platformda Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışıyor. 'Milli davalarda bile bu hükümet zarar görsün, Türkiye de varsın zarar görsün'' dedi.

Mecliste muhalefet milletvekillerinin ''Bu millet size oy verdi çünkü kredi borcu var. Ev, araba kredisi aldı. Bunu garanti altına almak için size oy verdi'' diyerek eleştirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

''Bu ne demek? Bu millet size güvenmiyor. Bunlar bir şeyi savunurken savunmasını da bilmiyor. Dedikleri doğru. İstikrarı görüyor insanlar krediyle ev, araba alıyor. Böyle bir muhalefet anlayışı olabilir mi- Cumhuriyet Halk Partisi işi gücü bırakmış, Avrupa Parlamentosu'na mektup yazıyor. Avrupa Parlamentosu'na (Türkiye kötüye gidiyor. Dosyaları açmayın. Türkiye'ye hakaret edin) diye. İnsan utanır. Gidiyorlar Sosyalist Enternasyonalde Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Eskiden AKPM'de Ermeni, Rum, Yunanlı gibi Türkiye aleyhtarı milletvekillerle uğraşıyorduk. Şimdi işi gücü bıraktık. Bu milletvekillerinin ülkeyle filan uğraştıkları yok. Bizimle uğraşacak halleri yok. Biz şimdi yemin ediyorum CHP'lilerle uğraşıyoruz. Her platformda Türkiye aleyhtarı bir şey geçirebilir miyiz diye uğraşıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?''

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 54 yıldır AB'ye üye olmak için bekletildiğini, ancak Türkiye'den daha ileri olmayan bazı ülkelerin bu süreçte üye olduğuna dikkati çekerek, bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şangay 5'lisine yönelik sözlerinin eleştirilmesine tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, ''Hem bizi bekleteceksiniz, hem de 'bizden başka hiçbir yere dönemezsiniz' diyeceksiniz. Yok öyle şey. Artık Türkiye eskisi gibi gündemini belirlediğiniz bir ülke değil. Türkiye kendi gündemini kendi belirler, kendi dış politikasını kendisi yürütür'' diye konuştu.

Uzun tutukluluk süresinden dolayı mağdur olan insanların AİHM'ye başvurduğunu kaydeden Çavuşoğlu, çıkardıkları bir yasayla AİHM'den 3 bin dosyayı Türkiye'ye getirerek bu sorunu vatandaşlarla Türkiye'nin kendisinin çözeceğini sözlerine ekledi...HABER EKSPER / Mehmet BULUT






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder