12 Şubat 2013 Salı

TÜKETİCİLER BİRLİĞİNDEN KUYUMCULAR ODASINA ZİYARET


Tüketiciler birliği il başkanı Neşet Gündüz , Muratpaşa İlçe Başkanı Sıtkı Altan, Kepez İlçe Başkanı İsmail Arzu,Aksu İlçe Başkanı Ramazan Özbek Kuyumcular Odasına nezaket ziyaretinde bulundular..
Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem konuşmalarına Arkadaşlarını tanıtarak başladı Rafet Egümü Abimiz yönetim kurulu üyemiz,Ali Çetin Bey yönetim kurulu üyemiz,Ali Güvercin yönetim kurulu üyemiz , Varol Astarcıoğlu başkan vekilimiz diyerek tanıttıktan sonra
Başkan gündüz Tüketiciler Birliği Antalya'da 7 yıldır varlık gösteriyor 1.5 yıldır fahri 5 yıldırda remi şube başkanlığı olarak varlık gösteriyor..7 yıldan önceki başkanın etkinlik sıkıntısı vardı.Türkiyede hatta Antalyada 13 Mart'ta   Tüketici haklarına saygılıyım etkinliğini başlatıyoruz .Bu etkinlikler içerisin de kurumlara,şirketlere,okullara ücretsiz eğitim veriyoruz..
Tüketici esnaf el ele diyerek yola çıktık bu sene yerel halka önümüzde ki yıl da turizm me hizmet vereceğiz..Seneye turizmle ilgili çalışmalarımız da acentalara,hava alanlarına stantlar kurarak türkçe,ingilizce,almanca,rusca broşürler hazırlayıp bunları ücretsiz dağıtacağız..çünkü tüketici hakkı evrensel bir haktır..
Yarında büyükşehir belediyesinde zabıtalara eğitim vereceğiz.zapıtalarla yaşanan sorunların cözümüyle ilgili birifing vereceüiz.Bizim amacımız kurumlara direk saldırı şeklinde olmayıp uzlaşmacı bir yol izleyeceğiz.Belediyelerde bizim şirketlerde bizim. esnaf da bizim,kurumlar,sivil toplum örgütlrti bizim diiye yola cpktık..Sorunlarla ilgili çözümlerde o kurumun yetkilileri ile uzlaşma yolları arayarak sonuca gitmek istiyoruz bundada bayağı bir mesafe kaydettik son yaşadığımız olay körkutelinde 398 ithal elma ağacının.60 tanesi telef olmuştu. burda tüketiciyi ilgilendiren bir iklal varmı araştırdık ve olayı valiliğe ve tarım il müdürlüğüne aksettirdik ..öncelikle doğruyu bilelelim,gücümüzü doğru kullanalım ki karşı tarafta bizi ciddiye alsın..bilgiye ve belgeye dayaalı olmadan hemen harekete geçersenizgayri ciddi oluruz..
Başkan vekili Varaol astacı '' Sadece tüketicinin hakkını aramak mı yoksa her iki tarafında mı hakkını aramak durumundasınız.  olayın neresindesiniz?
Başkan gündüz: Biz her iki tarafın esnaf ve tüketici arasın da sorun yaşandığın da bu sorunları önlemek için arabuluculuk sistemi oluşturdul böylelik le mahkemelerin de sorunlarını azaltacağımız ainanıyoruz
Biz 13 Marta tüketici hakları kampanyamızı başlatıp yıl sonuna kadar sürdüreceğiz..Etkinliklerimiz hastanelerde okullarda kurumlarda bröşürle insanları bilinçlendireceğiz.Nerde sıkıntı varsa biz orada olacağız bizim 30 tane komisyonumuz vae dedi..
Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem Biz de Kuyumcular Odası olarak elimizden gelen bilirkişi teknik anlamda elimizden gelen desteğe hazırız dedi ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder