23 Şubat 2013 Cumartesi

MENDERE TÜREL ’’ Muhtarların özlük hakları iyileştirilecek ’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, muhtarların özlük hakları konusunda çalışmalar olduğunu, özlük haklarını 2013 sonu ya da 2014 başında muhakkak çözeceklerine söyledi.

Menderes Türel, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, vatandaşın devlete ilk açılan kapısının muhtarlıklar olduğunu, bu görevi ve sorumluluğu yerine getiren muhtarların önemli insanlar olduğunu söyledi.

Bu nedenle muhtarların siyasetçilerin gözü, kulağı, dili olduğunu vurgulayan Türel, muhtarlarla karşılıklı istişare ve diyalog içerisinde olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin son 10 senelik çalışmasıyla 100 senelik değişimine tanıklık etme şansını yakaladıklarını dile getiren Türel, iktidar olarak birçok noktada hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti. Son 10 sene içerisinde köprüler otoyollar, hastaneler ve saymakla bitmeyecek hizmetlerin hayata geçirildiğini anlatan Türel, ''Bu hizmetlerin içerisinde son 10 senede AK Parti'nin ortaya koymuş olduğu insan haklarına dayalı demokrasinin gelişmesi var. Demokrasinin üzerindeki gölgelerin kalkması ve barış sürecini destekleyici gayretler, az önce saydığım hizmetler kadar önemli, belki de daha değerlidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin 30 senedir terör belasından dolayı çok sıkıntı çektiğini, bu meselenin Türkiye'nin sınırları içerisinde olan bir mesele olmadığını belirten Türel, terörün kaynaklarının, ucunun ülke sınırları dışında olduğuna dikkati çekti.

Türel, şöyle devam etti:

''Baktığımızda ülke sınırı dışında kaynaklar hususunda bize dost görünen ülkelerin de maalesef gereken samimiyetle bu meseleye sahip çıkmaması sonucunda bugünlere kadar gelindi. Hala bu meseleyle ilgili gayretler ortaya konulmaktadır. AK Parti, 2001 senesinde Afyon'da yola çıkarken sayın Başbakanımız bir konuyu dile getirmişti. Demişti ki, 'Biz dil, din, ırk ve mezhep üzerinden siyaset yapmayacağız. Biz üç şeyi reddediyoruz. Bölgesel, dinsel ve mezhep ayrımcılığı'. İnsanı insanca sevdiğimizi, yaratanı yaratandan dolayı sevdiğimizi söyleyerek yola çıkmıştık. İşte bugün bunun uygulamalarını ortaya koyan gayretleri de büyük bir samimiyetle ifade ediyoruz.''

AK Parti'nin terör konusundaki çözümünün ortada olduğunu dile getiren Türel, ''Türkiye Muhtarlar Federasyonu'nun süreci desteklemesi bizlere moral kaynağı olmuştur. Belki de muhtarlar olarak bu sürece katkı koyan öncü kurumlardan biri olarak önemli bir vazifeyi ifa etmektesiniz. O yüzden Türkiye'nin dört bir yanından gelen muhtarlarımızla birlikte birlik ve beraberliği öne çıkaran çözüm sürecini desteklemeniz bizim doğru yolda olduğumuzun en güzel göstergesidir'' diye konuştu.
   
Muhtarların özlük hakları
   
Türel, muhtarların özlük hakları konusunda çalışmalar olduğunu, özlük haklarını 2013 sonu ya da 2014 başında muhakkak çözeceklerine söyledi.

Bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Türel, ''Muhtarların sosyal sigorta primleri ve maaşlarının iyileştirilmesini çözeceğiz. Bütün bu meseleleri masamızda en yoğun şekilde değerlendiriyoruz. Artık muhtarların SGK ve maaşlarının güçlenmesi için çıkacak yasada bunu çözeceğiz. Sizlere söz veriyoruz'' dedi.

Türel, 2001 yılında muhtar maaşlarının 30 lira olduğunu, şu an ise muhtar maaşının 420 liraya ulaştığını anlattı.
   
2B Yasası'na yapılan eleştiriler
   
Menderes Türel, Antalya'da son günlerde 2B konusunda tartışmalar yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''CHP lideri de bu konu hakkında açıklamalar yapmış. Sayın Kılıçdaroğlu 2B Yasası'nı eleştiriyor. İnsan konuşurken biraz düşünecek ve geçmişini hatırlayacak. Biz 2B Yasası'nı, 2004 yılında geçirdik. Bu yasayı Meclis'ten geçirdikten sonra Anayasa Mahkemesi'ne CHP başvurdu. Bu yasayı CHP iptal ettirdi. Ey Kılıçdaroğlu, sen bu yasayı iptal ettiriyorken şimdi çıkıp bu yasayla ilgili hiç akla ve hayale gelmeyecek iddialarla konuşuyorsun. Meseleyi cesurca, geçmişi hatırlamadan dile getirmek muhalefetin klasik alışkanlığıdır. Gece başka gündüz başka bir şey yapması açıkçası bizim işimize yarıyor. Sayın Başbakanımızın dediği gibi, Allah bu muhalefeti başımızdan eksik etmesin..HABER EKSPER / Mehmet BULUT -Antalya





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder