27 Şubat 2013 Çarşamba

M.V HÜSEYİN SAMANİ ’’ 2B’yi engellemeye çalışanlar, bugün halkı kışkırtıyor ’’


İnin köylünün sırtından!..
 AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, 2B’den rant sağlamaya çalışan ve kendisiyle ilgili asılsız iddialar ortaya atan siyasileri eleştirdi.
2B’yi engellemeye çalışanlar, bugün halkı kışkırtıyor
2B yasasıyla devlet ile millet arasında sosyal barışın sağlanmasının amaçlandığını belirten Samani, “Bazı yerlerde rayiç bedellerinin yüksek çıkması sebebiyle oluşan mağduriyetleri, bazı düzenlemelerle gidermeye çalışıyoruz. Ancak, muhalefet partileri bundan siyasi rant sağlama yönünde, hatta kanlı diyaloglara varan tahrikleriyle vatandaşı kışkırtmaya çalışıyor. Bugüne kadar çiftçimiz, köylümüz, milletimiz için hiçbir şey yapmayanlar, bugün köylümüzün sırtından siyaset yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, nasıl bir hesap uzmanı?
Ana muhalefet partisi genel başkanının grup toplantısında kendisi, hükümeti ve partisiyle ilgili birtakım yanlış ve asılsız iddialarda bulunduğunu belirten AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, “Sayın Kılıçdaroğlu nasıl bir hesap uzmanıdır ki, kamuoyuna asılsız ve yanlış bilgiler veriyor. Bir ulusal gazetedeki habere göre; 2B’den siyasi rant sağlamak peşinde olan Kılıçdaroğlu, kendisine aktarılan bazı iddialar doğrultusunda (Benim köyümde 2B rayiç bedellerinin düşük, komşu köylerde yüksek olduğunu) söylemiş. Halbuki, Defterdarlıktan bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırabilirdi. Ben, Aksu’nun Yurtpınar Mahallesi’ndenim. Bitişiğimizde Murtuna Mahallesi var. Alaylı ve Kurşunlu da komşu köylerimiz. Yurtpınar’da rayiç bedel fiyat aralığı iddia edilenin aksine komşu mahalle ve köylerden daha yüksektir. Topallı’da ise rayiç bedel fiyat aralığı bu üçünden daha yüksek. Defterdarlık yetkililerine sebebini sorduğumuzda, Isparta yolunu gerekçe gösterdiler” dedi.
Kendi zihniyetlerini ortaya koyuyorlar
Muhalefet partileri tarafından yapılan eleştirilerin aslında kendi zihniyetlerini ortaya koyduğunu ifade eden Samani, “Antalya Milletvekili olarak biz Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda 2B fiyatlarının düşürülmesi mücadelesi verirken, muhalefet partisi milletvekilleri hatta genel başkanı popülizm maksatlı ve imalı konuşmalar yapıyor. Muhalefet temsilcileri, bize yönelttiği eleştirilerle diyor ki; (Biz olsaydık kendi fiyatlarımızı düşük tutardık. Onlar da böyle yapmıştır). Şahsıma ait bir metrekare dahi 2B arazisi yoktur. Olsa da olmasa da fark etmez. Biz Antalya ölçeğinde Antalya’nın tamamı, Türkiye ölçeğinde ise, Türkiye’nin tamamı ile ilgileniyoruz. 2B ya da başka mesele fark etmez, Antalya’nın sorunu bizim sorunumuzdur. Muhalefetin aksine bizim bakış açımız bu şekildedir” diye konuştu. .HABER EKSPER / Mehmet BULUT - Antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder