28 Şubat 2013 Perşembe

KADIN ÇİFTCİLER YARIŞIYOR

kadın çiftçiler yarışıyor bilgi ve proje yarışmsı

İl kez Cumhuriyetimizin 80 yılı kutlamaları çerçevesin de düzenlenmiş olan ''kadın çiftçiler yarışıyor Bilgi ve Proje yarışması''nınGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde
bu yıl 10 .sugerçekleştirilecektir..
Bu yarışmalarda kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen Eğitim-Yayın çalışmalarının sonuçlarını görmek,tarımsal alanda performanslarını değerlendirmek kendilerine olan güven  duygularını artırabilmek birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhu aşılamak amaçlanmaktadır..
İlimizde 2007 yılından itibarenİlçelerde düzenlenmeye başlayan bu yarışmalar sonucunda İlimiz Kadın çiftçileri 4 defa bölge birincisi 2006 ve 2007 yılları arasında üst üste 2 defa Türkiye birincisi olmuşlardır..Yapılan yarışmalar sayesinde  onca işin arasında kadınlarımız okuyabildiklerini gördüler..Okuduklarını birikimlerine eklediler hepsinden önemlisi bunu bunu toplum önünde bir yarışma programına katılarak bir yarışma cesaretini gösterdiler,kendilerine olan güven duyguları arttı,Yıllara göre yarışmacı kadın sayısının artması sevindiriciydi..
2013 yılında da  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde İlimiz birincisini belirlemek üzere 17 İlçede (Kemer,Akseki,Alanya,Manavgat,Kaş,Döşemealtı,Kumluca,Demre,Gazipaşa,Konyaaltı,Serik,Korkuteli,Elmalı,Muratpaşa,Aksu,Kepez ve İbradı ) yarışmalar düzenlenecektir Bu yarışmalara 269 kadın çiftçiler katılacaktır.İlçe birincisi olan kadın çiftçiler yarı finalde yarışacaklar yarı finalde birinci seçilen kadın çiftçilerimiz Burdur ilinde yapılacak bölge yarışmasınde İlimizi temsil edecektir..
JURİ ÜYELERİ
Juri Başkanı - KTV Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy - Ziraat Mühendisi  Menderes Kasap - Ziraat Mühendisi Özlem Bahar Çelik
YARIŞMACILAR
1 / Neriman Örgel  MURATPAŞA-Yenigöl 2 / Hafife Kömür MURATPAŞA -Yenigöl ..3 / Fatma Kömür MURATPAŞA Yenigöl ..4 / Hanım Ceran  MURATPAŞA - Güzelbağ .5 / Gülkız Dalkıran MURATPAŞA - Güzelbağ . 6 /  Döndü Zeynep Dalkıran  MURATPAŞA -Güzelbağ . 7 /  Feride Dalkıran MURATPAŞA -Güzelbağ .
HABER EKSPER / Mehmet BULUT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder