21 Şubat 2013 Perşembe

DÖSİAD ULUSLAR ARASI ÜNÜVERSİTE’NİN MİSAFİRİ OLDU


UAÜ Rektörü Cihat Göktepe: “Türkiye’deki yabancı dil fobisini yeneceğiz”
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi Uluslar arası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof Dr Cihat Göktepe ve ekibiyle bir araya geldi. Uluslararası Antalya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda UAÜ Rektörü Prof Dr Cihat Göktepe,işadamlarına üniversite ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Dösiad, Perşembe Kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde UAÜ Rektörü Prof Dr Cihat Göktepe ve ekibiyle bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan UAÜ Rektörü Prof Dr Cihat Göktepe Uluslar arası Antalya Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu, uluslar arası nitelikli olması,kaliteli yabancı dil eğitimi,öğrencilere sunduğu imkanlar ve doğal kampüsüyle başta Antalya’da olmak üzere Türkiye’de fark yaratacağını söyledi. Göktepe,alanında dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Wisconsin Üniversitesi ile yabancı dil alanında protokol yaptıklarını belirterek,bu protokol ile Türkiye’de yabancı dil alanında oluşan fobiyi yenmeyi planlıyoruz” dedi.
Dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışmış, yelpazesi geniş, hem üniversiteye hem de iş dünyasına
katkı sağlayacak, danışmanlık yapacak,araştırmacı,üretken hocaları kadrolarına kattıklarınıanlatan Göktepe, üniversitenin yetkin akademik kadrosuyla eğitimde kaliteyi artıracaklarını ifadeetti. Göktepe,eğitim hayatına başladıklarından beri hocaların 2 trilyona yakın proje aldıklarını belirterek,halen Tübitak,Baka,Avrupa Birliği gibi kurumlara proje sunumlarının devam ettiğini dile getirdi.
Türkiye’de bir ilk:Yüzde 35 Yabancı Öğrenci Oranı Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek yüzde 35 yabancı öğrenci oranıyla eğitim hayatına başladıklarını anlatan Göktepe,”Böylece öğrencilerimiz mezuniyet sonrası geniş sosyal ağ ve uluslar arası bağlantılar kuruyorlar. Öğrenci sürekli İngilizce konuşulan kampüste İngilizceye hem akademik hem de pratik olarak hakim oluyor” diye konuştu.
Sektörde eğitim uygulamasını Türkiye’de gerçekleştiren ikinci üniversite olduklarını anlatan UAÜ Rektörü Prof Dr Cihat Göktepe, bu uygulama ile eğitim ve çalışma hayatını birleştirmeyihedeflediklerini kaydetti.
Mütevelli heyetin içinde yer alan turizmciler nedeniyle turizm fakültesinde burs verme oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan Göktepe, amaçlarının Türkiye’de turizme bakış açısını değiştirmek olduğunu bildirdi.
Üniversite bünyesinde öğrencilerin iş dünyası ile bağlantı kurmalarını ve iş dünyasının deneyimlerinden yararlanmalarını sağlamak için “CEO Klüp’ü kurduklarını anlatan Göktepe,şunları
söyledi:
“Öğrencilerin iş dünyasını tanımasını, iş dünyasıyla kaynaşmasını istiyoruz.Bu doğrultuda CEO Klup’ükurduk.CEO’lar iş hayatına ilişkin sırlarını öğrencilerle paylaşıyor.Öğrenciler bu paylaşımdan çok memnun kaldı.Ayda bir CEO’larla buluşuyoruz.Önümüzdeki ay Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’yı ağırlayacağız.İşin içinde olan insanlarla buluşan öğrenciler bu buluşmaları çok sevdi.”
Göktepe, üniversite bünyesinde hayata geçirdikleri tezsiz MBA mastırıyla başta iş dünyası olmak üzere çalışan ve kendisini geliştirmek isteyen herkesi hedeflediklerini belirterek,”Antalya’da çok kaliteli insan profili var. Fakat hepsi farklı yerlerde.Biz üniversite olarak bu kaliteli profili bir araya
getirecek platformlar oluşturma çabası içindeyiz.Önümüzdeki eylül ayında hayata geçireceğimiz sürekli eğitim merkezinde kısa dönem kurslarımız ve kişisel gelişim programlarımız olacak.Bu kurslarla Antalya’da önemli bir eksiği kapatacağız” diye konuştu.
Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, geleceğin yeni Antalya’sı Döşemealtı’nda böyle önemli bir eğitim kurumunun konuşlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eğitim vadisi olarak anılan Döşemealtı’nda Antalya’nın ilk vakıf üniversitesinin yapılmasının başta iş dünyası ve Antalya için çok büyük kazanım olduğuna dikkati çeken Gencer,”İş dünyası olarak her zaman  üniversiteyle beraber çalışmaya ve üniversiteye destek olmaya hazırız.Sanayinin kalbi Döşemealtı’nda üniversite ile dirsektemasını sürdüreceğiz” dedi.
Etkinlik sonunda Dösiad üyeleri üniversiteyi gezdi ve bölümler hakkında bilgi aldı. HABER EKSPER / Mehmet BULUT






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder