1 Şubat 2013 Cuma

Av.MUSTAFA KÖSE ’’ chp’liler sorgulanamazmı ’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın A Kent ile ilgili verdiği ifadesi sırasında adliyede ve ardından belediye binası önünde yaşanan gelişmeleri Bizim Antalya gazetesine perşembe günü verdiği özel açıklamalarla değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse Cuma günü ise basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini herkesle paylaştı. Köse, ‘Antalya Antalya olalı ilk defa böyle bir ifade vermeye şahit oldu’ dedi. Led reklam panolarının ihalesinde yaşanan iddiaları da yorumlayan Köse, ‘İş bilmezlik’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın  Çarşamba günü savcılığa çağrılması ve A Kent ile ilgili ifade vermesi sonrasında yaşananları önce Bizim Antalya gazetesine verdiği özel demeçle değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Aynı açıklamalarını paylaşan Köse, Subaşı, Kumbul ve Türel de ifade vermeye giderdi ama hiçbiri adliyeyi miting alanına çevirmedi, yaşananları hayretler içinde izledik’ dedi. 
Akaydın’a yüklenen Köse, ‘Adete komediye şahitlik yaptık. Akaydın hizmetleri ile gündeme gelemeyen sansasyonları ile gündeme oturan bir başkan. Şimdiki yaptığı da bu. Böyle bir belediye başkanına sahip olduğumuz müteessiriz. Savcıya ifade vermeye gitmek övünülecek bir şey değil’ şeklinde konuştu. 
Köse, ‘A Kent ile ilgili şikayeti esnafın ve halkın yaptığını vurgulayarak, esnaf almaları gereken bedelleri alamadıklarını söylüyor vatandaş da bizim kartlarımızdan farklı bedeller alınıyor diyor ve gidip şikayetçi oluyor. Akaydın ise baskı var, bizi yıldıramazlar şeklinde açıklamalar yapıyor. Büyükşehir belediye başkanının ifadesi alınamaz mı, CHP’liler sorgulanamaz mı, her türlü yanlışı yapma hakkına mı sahipler. Kumbul, Subaşı ve Türel böyle bir rezalete imza atmadı, edepleri ile gidip ifadelerini verdiler  ‘dedi.
 
Akaydın’ın rutin bir ifadeyi gövde gösterisine dönüştürdüğünü aktaran Mustafa Köse, ‘Yargıyı etkilemek maksadı ile insanları adliyeye yığarsanız ve bunun arkasında farklı maksatlar ararsanız olmaz. Belediyecilik, idarecilik bu mudur? Hele de bu olayda hükümet suçlanır ise biz onları müfteri ilan ederiz, yazıklar olsun size’ diyerek sert konuştu. 
 
AK Partinin yargıya müdahalesinin hiçbir zaman olmadığını savunan Köse, ‘ Biz hiçbir zaman bir yargı mensubuna bunu yap ya da yapma deme hakkına sahip değiliz. Bu yargıya karşı yapılmış en büyük hakarettir. Hiçbir şekilde AK Parti yetkilileri tutup da yargı mensuplarını etkileme şansına sahip değildir. Niye ifade vermekten çekiniyorlar.’ dedi. 
 
Antalya’da komedi yaşandığını ileri süren Köse, ‘Biz Akaydın’a A Kent ile ilgili sorular sorduk ama cevabını alamadık. Sorularımız hep sümenaltı edildi. Akaydın, Ankart ihalesi iptal olduğunda hemen ihale yaptı ve ihaleyi 20 günlük şirkete verdi. Bu ihale de iptal olunca biz işin içinde yokuz dedi ve yeniden ihale de yapmadı. Belediyenin alacağı %2’lik payı alıp almadıklarını sorduk ama açıklama gelmedi. İşçiye bu kadar borç varken sıcak para neden alınmadı açıklama getirmeli.’ Diye konuştu.
 
İhalenin iptalinden sonra ulaşım esnafının baskı altında kalarak A Kent firması ile tek tek sözleşme imzaladığını, bunun da şartlarını ağır olduğunu ileri süren Köse, ‘Ulaşım esnafı aptal değil. Zorla sözleşme imzalattırıldı. Şimdi firma belediyenin alacağı %2’lik payı da alıyor. Bu koşullarda belediye param yok demesin, borçlanma yetkisi istemesin. Gözümüzün önünde komedi oynanıyor ve hepimiz izliyoruz. İfade verdiği için Akaydın kahraman ilan edildi. Bu komediye gülünmez ağlanır, biz de ağlıyoruz.’ dedi.
 
Akaydın halka zulüm ettiğini de belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, ‘Acaba bu firmayı Büyükşehir fazla mı koruyor diye aklımıza soru geliyor’ dedi. Bizim Antalya gazetesinin manşete taşıdığı Led Reklam Panoları ile ilgili ihalede yaşanları da değerlendiren Köse, ‘Büyükşehir’in yaptığı pek çok ihalede sıkıntı var. Belediyede iş bilmezlik söz konusu. A Kent ile ilgili CHP’li meclis üyeleri bile tepki göstermişti’ dedi. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder