4 Şubat 2013 Pazartesi

AKMEK’TEN ULUSLARARASI BAŞARI


Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), Türkiye Aşçılar Federasyonu Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması’nda üçüncülük elde ederek, büyük bir başarıya imza attı. 

Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği nin organize ettiği, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması nın beşincisi ANFAŞ’ta gerçekleştirildi.

23-26 Ocak tarihleri arasında  beş yıldızlı kırka yakın otelin ve yurt içi ile yurt dışından onlarca şefin katıldığı 10 kategoride düzenlenen yarışmada, AKMEK’te aşçılık eğitimi alan kursiyerler, büyük bir başarıya imza atarak dereceye girdi.  Mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağlayan ve Michelin yıldızına sahip 11 şefin jüri üyeliği yaptığı yarışma sonunda, üçüncülük elde eden AKMEK ekibi, bir çok beş yıldızlı oteli de geride bıraktı.

AKMEK Mutfak Öğretmeni Ramazan Dede, öğrencileri Celalettin Özer ve Pınar Ural ile birlikte katıldığı Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması’nda derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Modern Türk Mutfağı” kategorisinde üçüncülük elde ettiklerini söyledi. Ramazan Dede, onlarca beş yıldızlı otel ekibinin ve yurt içi ile yurt dışından gelen şeflerin arasından, böyle bir derece elde etmenin kolay olmadığına vurgu yaptı.

AKMEK aşçılık kursunda eğitim gören Pınar Urlu ve Celalettin Özer, profesyonel aşçıların sınırsız donanımla katıldıkları bir yarışmada yer almayı dahi hayal edemezken, bugün Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması’nda ekip olarak derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

AKMEK aşçılık kursunda öğrencilere, sıcak sosları, çorba, sebze, salata, et ve kuru baklagil yemeklerini hazırlayabilme, yumurta, makarna ve pilav pişirebilme, su - deniz ürünlerini hazırlayabilme, yiyeceklerin özelliğine uygun saklama yöntemini belirleyebilme yetenekleri kazandırılıyor. Tüm etapları başarıyla tamamlayan kursiyerler, “aşçı yardımcısı” sertifikası almaya da hak kazanıyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder