17 Şubat 2013 Pazar

BAKAN ÇELİK ’’ En değişimci kararlarını biz alıyoruz ’’


Çelik, AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, Türkiye'de 10 yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin 10 yılda vatandaşın desteğiyle 100 yıllık çalışmalara imza attığını belirten Çelik, 10 yıl öncesinde darbe tehlikeleriyle karşı karşıya, devletin içine çetelerin sızdığı, illegal oluşumların devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığı, siyasi iradenin kıskaca alındığı bir Türkiye'nin var olduğunu kaydetti.

Ekonomik açıdan da çökmüş bir durumun hakim olduğunu dile getiren Çelik, dış politikada ise temel bakış açısının içe kapanmış, dünyadan kopmuş, tarihsel ve kültürel iddiasını kaybetmiş bir Türkiye'nin olduğunu belirtti.

Vatandaşın ''Bu ülkenin böyle yönetilmesi, bu ülkenin geleceğe yürümesi mümkün değil'' şeklinde karar almasıyla halkın içinden çıkan kadroların AK Parti çatısı altında buluştuğunu anlatan Çelik, ''O zamanki siyasi partiler sizin emanetinize sahip çıkamadığı için Türkiye, bambaşka karanlık ve kasvetli bir ruh haline sürüklenmişti. Sizin verdiğiniz bu karar sayesinde sessiz bir devrim gerçekleşti Türkiye'de'' diye konuştu.

Halkın isteği üzerine halkın oluşturduğu AK Parti'nin iktidara geldiğini ifade eden Çelik, dış politikada iddiasını sürdüren bir ülke oluştuğunu, illegal oluşumların sona erdiğini, devletin gasp edilmesinin engellendiğini ve bugün Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomisi haline geldiğini kaydetti.

Son 10 yılda yapılan çalışmaların asıl kahramanlarının Türk halkı olduğunu vurgulayan Çelik, ''Bugün Türkiye dünyanın her tarafında Somali'de, Bosna'da, Nijer'de bir iddia sahibiyse, Kafkasya'daki, Gürcistan'daki krizlere el uzatıyorsa, bunun gerçek sahibi sizsiniz. Muhalefet partileri sık sık sokağa çıkarlar ve 'Türkiye'nin bu kadar meselesi varken Sayın Başbakan'ın Nijer'de ne işi var-' derler. Ama biz bunları sizden aldığımız talimatla gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin içindeki meselelere sahip çıktıkları gibi dünyanın her yerindeki sorunlara sahip çıkıyoruz'' dedi.

Hiçbir insanın gücünün tek başına çeşme, bina yaptırmaya yetmeyeceğini ancak güç birliği oluştuğu takdirde büyük işlere imza atılabileceğini anlatan Çelik, AK Parti çatısı altında kenetlenen insanların tek bir insanın yapamayacağı işleri güç birliği halinde gerçekleştirebildiklerini ve dünyada sorun yaşayan insanlara yardım edilebileceğini ifade etti.

Çelik, 10 yılları geçen kronik sorunlar olduğunu, kendisi doğmadan oluşan sorunların bile AK Parti'nin önünde sorun yumağı halinde durduğunu söyleyerek, AK Parti'nin bu sorunlara tek tek el attığını ve çözümsel yaklaşımlar sergilediğini belirtti. Bugün Avrupa Birliği ülkelerinde ekonomik kriz olduğunu, Arap ülkelerinde de 300 yıllık dengelerin değiştiğini anlatan Çelik, Türkiye'de ise başarı öyküsünün bulunduğunu kaydetti. Türkiye'nin ekonomik ve demokrasi açısından tüm dünyaya örnek olarak gösterildiğini dile getiren Çelik, AK Parti'nin de yönetim anlayışının örnek alındığını belirtti.

Osmanlı'ya ''hasta adam'' diye hitap eden güçlü ekonomi sahibi ülkelerin bugün tek tek çatırdadığını söyleyen Çelik, Türkiye'nin ekonomisinin ise kriz içindeki ülkelere örnek gösterildiğini ifade etti.

Hiç kimsenin cesaret edemediği sorunlara AK Parti olarak el attıklarını anlatan Çelik, ''Bu memlekette yıllarca insanların dilleri yasaklanmış, insanların kimlikleri baskılanmış, insanların nasıl yaşayacaklarına başkaları karar vermiş. Başörtülü çocuklar okullardan çevrilmiş, anne, çocuğuyla Kürtçe konuşamamış, insanlar düşünce ve fikirleri yüzünden hapiste çürümüşler. Peki buna kim son verdi, buna siz son verdiniz'' dedi.

Milli birlik ve kardeşlik projesi ile Türkiye'de geçmişte yaşanan haksızlıkları giderdiklerini kaydeden Çelik, Türkiye'nin ekonomisine, sosyal barışına zarar veren terör sorununu da sona erdirmeye çalıştıklarını ve bu cesareti Türk halkından aldıklarını belirtti.

10 yılda çok uzun bir yol yürüdüklerini, karşılarında bir rakip olmadığını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

''Karşımızda rakip yoktu ama rakip olarak gözükenler, bugün görüyorsunuz biz hala devrimci işlere imza atarken, hala statüko işleri değiştirmeye çalışırken, oluşan yeni bir statüko varsa onu ortadan kaldırmaya çalışırken muhalefet partileri hala kendilerinin oluşturdukları statükoları koymaya çalışıyorlar. 10 yıldır iktidardayız, Türkiye'nin sosyal, ekonomik, kültürel anlamda en devrimci ve en değişimci kararlarını biz alıyoruz, muhalefet hala statükoyu savunmaya çalışıyor. Bizim sizlerle koşmamızdan muhalefet partileri artık yoruldular. Bizimle beraber koşacak, yarışta kendisinden bir şekilde ilham alacağımız bir rakibimiz yok.''

Siyasi vizyon bakımından AK Parti'nin bir marka haline geldiğini belirten Çelik, artık dünyanın her yerindeki siyasi partiler AK Parti'den siyasi, teşkilatlanma, yönetim anlamında ders almak istediklerini söyledi.
   
''Haksızlığı gidermek için adım atıyoruz''

   
AK Parti'ye hiç kimsenin milletin vicdanına ters düşecek, milletin vizyonuna, tarih, ruh köküne ters düşecek bir iş yaptıramayacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''Biz ne yapıyorsak bu milletin çocukları ve geleceği için yapıyoruz. Milletle istişare yapmadan da hiçbir şey yapmıyoruz. 2 tane muhalefet partisi eş zamanlı olarak mitingler yapmaya çalışıyor, AK Parti'ye muhalefet yapmak için. Biz milli birlik ve kardeşlik projesini yürürlüğe koyduğumuz için. Kimileri Türkiye'nin bölünebileceğinden bahsediyor, kimileri temel, milleti millet yapan değerlerin değişeceğinden bahsediyor. Şundan kesin olarak emin olunuz, millet kendini tasfiye etmiş değildir, devlet kendini tasfiye etmiş değildir. Tam tersine biz kendi milletimizin hangi düşünceden olursa olsun, hangi gruptan olursa olsun kendi milletimizin herhangi bir kesiminin meşru ve demokratik hakları geçmişte gasp edilmişse, bu haksızlığı gidermek için adım atıyoruz. Hangi adımı atarsak arkasında bu var. Fakat zihinleri, siyasi vizyonları 19. yüzyıl statükosunda kalmış olanlar, siyasi vizyonları bir türlü soğuk savaştan bu tarafa gelmemiş olanlar, bizim ne söylediğimize, nasıl vizyon koyduğumuza bilmedikleri için bütün bu söylediklerimize kara propaganda yapıyorlar. Türkiye bundan sonrasında kendi terör sorunundan da kurtulmaya yolunda mesafe alarak, Türkiye'de geçmişte yapılmış bazı toplum kesimlerine yönelik haksızlıkları da gidererek herkesin kendi hayat tarzı konusunda barış içerisinde, huzur içerisinde, güven içerisinde bir Türkiye'yi inşa etme yolunda ilerliyoruz.''

AK Parti iktidarı olarak Türkiye'nin daha da güçlenmesi için mücadele ettiklerini belirten Çelik, Türkiye'nin ekonomisi, demokrasisi, dış politikasının daha güçlü olması için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
   
Suriye sorunu

   
Türkiye'nin dış politikası ile ilgili muhalefetin doğru olmayan açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Bakan Çelik, ''Herkes komşusunun içinde istikrarsızlık çıkararak, içini karıştırarak ya da komşusunu fakirleştirerek güçlü olmaya çalışır, ama bütün bu coğrafyada bir tek Türkiye, bir tek AK Parti iktidarı bu kötü alışkanlığı ortadan kaldırıyor. Biz açık ve net bir şekilde hiçbir şekilde fakir komşu, istikrarsız bir komşu istemiyoruz. Her yerde zengin ve istikrarlı komşu istiyoruz. AK Parti iktidarının Türkiye'ye kazandırdığı en büyük ihraç ürünümüz komşularımıza yaptığımız istikrar ve zenginliktir. Biz hiçbir şekilde huzursuzluk ihraç etmeyiz, biz halkların istediği şekilde iktidarların iş başında olmasını, herkesin istikrar ve huzur içinde olmasını isteriz'' diye konuştu.

Suriye meselesinde de muhalefet partilerinin kafaları karıştırdıklarını ileri süren Çelik, Suriye'de halkın hak ve özgürlüklerini tanıyan bir düzen olması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli mücadeleyi yaptığını ancak sonuç vermediğini söyledi.

Suriye'de dökülen kanı önlemek için tavır alındığını ifade eden Çelik, Türkiye halkının Suriye halkı ile kardeş olduğunu, o halkı öldüren, taleplerine kulak tıkayan rejime tavır aldıklarını söyledi.

Suriye'de artık devlet ve rejim durumu kalmadığını kaydeden Çelik, ''Bu artık katliam rejimine dönüşmüştür. Bizim yaptığımız şey kardeşlerimizin hakkına, hukukuna sahip çıkmaktır. Mesele Türkiye ile Suriye arasında bir mesele değil, adalet ile zulüm arasında bir meseledir'' diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ''Türkiye'nin sosyal, ekonomik, kültürel anlamda en devrimci ve en değişimci kararlarını biz alıyoruz, muhalefet hala statükoyu savunmaya çalışıyor'' dedi....ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT - Antalya









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder