27 Şubat 2013 Çarşamba

EVDE BAKIM VE SAĞLIKTA DEV ORTAKLIK


Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilçedeki bakıma muhtaç yaşlılara evlerinde verdikleri bakım ve sağlık hizmetinde ve sağlık taramalarında işbirliği yapmak amacıyla protokol imzaladı.

Kepez Belediyesi’nin bir iyilik hareketi olan ilçedeki 65 yaş üzeri yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık taraması hizmetinde dev bir ortaklık yapıldı. Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilçede bakıma muhtaç, yatalak yaşlılara evlerinde verdikleri bakım ve sağlık hizmetini ve sağlık taramalarını birlikte yapma kararı aldı.

Her iki kurum arasında ‘ Evde Sağlık Hizmeti ve Sağlık Taraması” projesinde işbirliği protokolünün imzalanması için Kepez Belediyesi Meclis Salonu’nda tören düzenledi.

İnsana değer veren bir çalışma

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kimsesi olmayan, evde çıkamayacak kadar hasta olan yaşlılara yönelik evde sağlık hizmetinde, yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Hizmet alımı yöntemiyle oluşturdukları sağlık ekibiyle, 65 yaş üzeri yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerinin altını çizen Tütüncü, “Bu hizmet, binlerce vatandaşımızın takdirini kazanan, onlara insan olma onurunu, şerefini, haysiyetini en yüksek noktada hissettiren çok özel ve müstesna bir çalışma oldu.” dedi.

Her türlü talepleri karşılanıyor 

Başkan Tütüncü, doktor, hemşire, diyetisyen, fizyoterapistten oluşan iki ekibin, her gün farklı mahallelerde 30 evi ziyaret ederek, bakıma muhtaç ve evinden çıkamayacak kadar hasta olan vatandaşlara, rutin olarak bakım ve sağlık hizmeti verdiğini belirtti.
İhtiyaç duyulması halinde bazı hastaları, nakil ambülansıyla hastaneye götürerek tedavilerini yaptırdıklarına değinen Tütüncü, ilaçlarını aldıkları yaşlıların, diğer yardım taleplerini de karşıladıklarını kaydetti.

Böylesi medeni ve insana değer veren bir hizmeti Antalya’ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarına vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, 65 yaş üzeri yaşlılara yönelik evde bakım sağlık projelerinin, ilçede günde 3 bin ile 4 bin arasında hastayı tedavi eden aile hekimlerinin de iş yükünü azalttığına da işaret etti.

Ciddi bir devlet desteği olacak 

Manevi yanı son derece önemli olan bu projeyi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tütüncü, “Bu birliktelik sağlık hizmetlerinin Kepez’de daha da büyümesine ve kapsamlı hale gelmesine vesile olacaktır. Çünkü arkanızda ciddi bir devlet kurumunun size destek vermesi, enerji vermesi hem hizmeti büyütecek hem de sahadaki sağlık ekibine ayrı bir motivasyon kazandıracaktır. Bu protokolle bir insanın daha problemini kapsamlı bir şekilde çözebilmenin mutluluğunu yaşayacağız.” İfadesini kullandı.

“Hizmette bayrak yarışı vardır.” diyen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önemli olan millete hizmet götürebilmektir, milletin hayır duasını alabilmektir. Bir insanın Allah razı olsun duasını alabilmekten daha büyük bir mutluluk asla yoktur. İçinden çıktığımız toplumun hayırlı bir evladı olabilmişsek ne mutlu bize.”

Başkan Hakan Tütüncü,   projeye desteklerinden dolayı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yöneticilerine ve çalışanlarına ve belediyenin sağlık ekibine teşekkür etti.

Projeye destek vermekten Mutluyuz

Son bir yıldır aktif olarak evde sağlık hizmeti verdiklerine işaret eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya da “Evde sağlık hizmetiyle, yatalak hastalara,  evlerinde sağlık hizmetini vermeyi, onlara yıllarca bakan refakatçilerini topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu protokol ile evde sağlık hizmeti kapsamında daha çok kişiye ulaşacağız. Kepez Belediyesi’nin evde sağlık hizmeti verdiği hastalar, bu protokol ile hastanemizin tüm hizmetlerinden faydalanabilecekler. Projeye destek vermekten mutluyuz. Bu birlikteliğin büyük bir başarılar getireceğini ve bakıma muhtaç yaşlılara önemli bir hizmet sağlayacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Başkan Hakan Tütüncü ve  Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya daha sonra hayırlı olsun dileği ile protokolü imzaladı.  Tütüncü ve Çetinkaya, belediye hizmet binasının önündeki projede yer alan sağlık filosunun araçlarını inceledi.

İmza törenine, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kocaağa, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr Mustafa Özsoy, evde bakım ve sağlık ekibi çalışanları da katıldı.

Protokol ile Kepez’deki 65 yaş üzeri yatalak, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık hizmetinde uygulanacak usul ve esaslar şu şekilde belirlendi:

Protokol ile yaşlılara evlerinde doktor muayenesi, pansuman, enjeksiyon, fizyoterapist, diyetisyen, kişisel temizlik hizmeti verilecek. Yaşlıların evlerinde yapılamayan her türlü tahlil, tetkik ve tedavileri ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılacak.
65 yaş üzeri kimsesiz, bakıma muhtaç ve yatalak hastaların her türlü hastalık raporlarının alınması ile muayenelerinin yapılmasında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne öncelik tanınacak....HABER EKSPER / Mehmet BULUT - Kepez


 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder