17 Şubat 2013 Pazar

ANTALYA’DA 13 TESİSİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’da 13 tesisin temel atma ve açılış töreninde kendisine plaket verilmesi üzerine ’’Artık plaketleri kabul etmiyoruz, plaketleri kaldırıyoruz, plaket yerine en az 10 adet fidan dikmenizi istiyoruz’’ dedi. 

Bakan Eroğlu, Antalya'da 6'sı gölet, 7'si taşkın koruma tesisi olmak üzere 13 tesisin temel atma ve açılışı için Korkuteli'nde düzenlenen törene katıldı.
Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya ile ilgili güzel anıları olduğunu, bu doğrultuda gelen tüm talepleri yerine getirdiklerini söyledi. 
Eroğlu, 13 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştireceklerini anlatarak, 2013 yılında ise 37 adet tesisi hayata geçireceklerini, bunun da 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu belirtti. 
Türkiye'de 10 yılda yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Eroğlu, 10 yıl önce yurt dışına çıkarken boyunlarının bükük olduğunu, şimdi ise güçlü bir Türkiye'nin dünyada örnek alındığını ifade etti. 
Türk parasının 10 yıl önce çok değersiz olduğunu, Türkiye'nin IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olduğunu kaydeden Eroğlu, ''Bu borç karşısında bize ne şart koşarlarsa kabul etmek zorunda kalıyorduk. Ama şimdi borcumuzun büyük kısmını ödedik. Başbakanımız yolumuza IMF'siz devam edeceğimizi söyledi. Küresel krize rağmen borçlarımızı takır takır ödüyoruz, hazinemizde de paramız var. Hatta IMF şimdi bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Nereden nereye geldi ülkemiz'' dedi. 
Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, devletin halkına olan borcunun tamamen ödendiğini belirten Eroğlu, hükümeti borçlu devraldıklarını, ancak 10 yılda güçlü bir Türkiye ortaya koyduklarını söyledi. 
Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla 2023 yılı için büyük hedefler belirlendiğini, bu hedeflere Türkiye'nin adım adım yaklaştığını anlatan Eroğlu, ''Türkiye bu hedeflere hazır, Antalya hazır, Korkuteli hazır. Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisine sahip 10 büyük ülke arasına girecek. İşte ezan da okunuyor, inşallah bu dua yerine geçer'' diye konuştu. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yatırımları
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bakanlık olarak yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Türkiye'nin her yerinin şantiye olduğunu, bakanlık olarak 4 binden fazla şantiyeye sahip olduklarını dile getiren Eroğlu, ''Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Antalya'ya kadar şantiyemiz bulunuyor. O kadar çok yatırım yapıyoruz ki bin 215 tane tesis açtık, bunun 232 tanesi baraj. 18 milyon dekar araziyi modern sulama sistemine kavuşturduk. 58 tane yerleşim yerine içme suyuna kavuşturduk'' dedi. 
Türkiye'de son 10 yılda her alanda önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Eroğlu, milletten aldıkları paraları hizmet olarak yeniden millete döndürdüklerini, bundan dolayı başarılı olduklarını belirtti. 
Antalya'ya yapılan yatırımlar
Bakan Eroğlu, Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Antalya'nın Türkiye'nin göz bebeği olduğunu ve bakanlık olarak önemsediklerini ifade eden Eroğlu, Antalya'ya 10 yılda tüm bakanlıklar tarafından 5 milyar liralık yatırım yapıldığını anlattı. 
Antalya için 2013 yılının hamle yılı olacağını, yatırımların sel gibi akacağını dile getiren Eroğlu, son 10 yılda 9 baraj ve göletin yapıldığını, 18 tane baraj ve göletin yapımına devam edildiğini, 16 gölet ve barajın da plan aşamasında olduğunu söyledi. 
Eskiden bir baraj ya da göletin yapımının yıllar aldığını, bu dönemde ise bir yılda birden fazla baraj ve göletin tamamlandığını vurgulayan Eroğlu, Antalya'da baraj ve göletlerin yanı sıra modern sulama tesisleri yapıldığını, taşkınlarla koruma için projelerin gerçekleştirildiğini belirtti. 
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından tesisleri yapacak firmalarla süre konusunda pazarlık yaparak, tesislerin en geç 2014 yılında bitirilmesini istedi. 
Diğer konuşmacılar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de geçmiş siyasetçilerin halka verdiği sözü yerine getirmediğini, ancak AK Parti iktidarı olarak vatandaşlara verdikleri her sözü yerine getirdiklerini söyledi. Milletvekili olduklarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret ettiklerini, Korkuteli'ne ve Antalya'ya yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini ve destek istediklerini anlatan Türel, bu doğrultuda Antalya'da 13 tesis için açılış ve temel atma töreninin gerçekleştirildiğini bildirdi. 
Hizmet siyaseti anlayışı ile hareket ettiklerini, halkın kendilerine gelen her türlü talebi önemsediklerine işaret eden Türel, Korkuteli ilçesinde de 10 yıl içerisinde 35 tesisin hizmete girdiğini anlattı.      Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla toplu temel atma ve açılışlar gerçekleştirildi. 
Bakan Eroğlu, kendisine plaket verilmesi üzerine, ''Artık plaketleri kabul etmiyoruz, plaketleri kaldırıyoruz, plaket yerine en az 10 adet fidan dikmenizi istiyoruz'' dedi. 
Daha sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, fidan dikti. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder