16 Haziran 2011 Perşembe

..AKP’de dayı olmaz!


AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, milletvekili seçildikten sonra ilk röportajını EKSPRES’e vererek projelerini anlattı.

Siyasete 7 yıl önce AK Parti ile adım atan Enç, “AK Parti’de hizmet üretiyorsanız dayıya ihtiyaç yok. Yolunuz açık olur” diyerek kadınlara mesaj verdi.

Bundan sonraki hedeflerinin kadın belediye başkanları olduğunu açıklayan Enç, kendisini destekleyen Kadın Kolları Teşkilatına da minnet duyduğun ifade etti.

TBMM’de kadın sesi yükselecek. İktidar ve Muhalefetin kadın vekil sayılarına göz atarsak, Ak Parti 45 rakamı ile başı çekiyor, CHP 19, MHP 3, Bağımsızlar 11. Ehh fena değil, 24. Dönem Meclis’inde hemcinslerimizin sayısı 50’den 78’e yükseldi.

Antalya’da elde var bir. Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kentimizden Meclis’e giden 2’nci kadın milletvekili olarak tarihe geçti. Şimdi Ankara’ya gitmek için gün sayıyor. Yoğun ve yorucu bir kampanyadan çıktı ayağının tozuyla randevumu geri çevirmedi. EKSPRES Gazetesi ilk röportajı aldı bayan vekilimizden. Enç, “ Biz artık Antalya’da KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI istiyoruz “ diyerek kadın teşkilatının hedefini bir cümleyle açıkladı. Sonrasında da Projeleri, Antalya ile ilgili öncelikleri, Kadın hakları ile ilgili Meclis’te yapacağı çalışmaları kısacası çantasında ne var ne yok anlattı.

“ Ak Partide dayı olmaz”

Siyasete 7 yıl önce Ak Parti ile adım atan Gökçen Enç, Teşkilatta kısa sürede kendini kanıtlayarak genç yaşta Meclis’in yolunu tuttu. Ama o bunun açıklamasını şöyle yapıyor “ Ak Parti’de hizmet üretiyorsanız dayıya ihtiyaç yok. Yolunuz açık olur”. Kadın Kolları Teşkilatında yetişen Enç, Ak Parti Antalya Teşkilatı’nın ilk kadın milletvekili olma sorumluluğunu da unvanını da üslendi. Şimdi gözler onun üzerinde, o da bunun farkında. Oldukça temkinli ,kararlı ve dikkatli konuşuyor.

“ Kadın Kolları Teşkilatları Efsanedir”

“ Antalya’da birinci parti olduk, çünkü biz davamıza, halkımıza çok inandık. Ekip halinde çalıştık herkes üzerine düşeni gereğinden fazla yerine getirdi. Zira siyaset bir ekip işidir. Benim arkamda öncelikle Kadın Kolları ve tabanın desteği var. Gönüldaşlarımızla ciddi bir mücadele verdik. Ve Antalya’dan Meclis’e giden ikinci kadın vekil oldum. Şu an omuzlarımda büyük sorumluluk taşıyorum, hata yapma gibi bir lüksüm yok”.

“2’nci kadın devrimini Ak Parti yaptı”

“ Ak Parti, 45 kadın milletvekilini Meclis’e taşıdı. Bu rakam Cumhuriyet tarihinden sonraki en ciddi rakam. Ak Kadınlar olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşalesini biz taşıyoruz. 2’nci Kadın Devrimini Ak Parti yaptı. Bakınız Türkiye genelindeki 45 kadın milletvekilinin 22 tanesi Kadın Kolları Teşkilatlarından çıktı. Bunlardan biri de benim. Bu anlamda Kadın Kolları Teşkilatına minnettarım. Biz kadının siyasete çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda siyasi parti gözetmeden Meclis koltuklarında daha fazla kadın vekilin olmasından yana gönlümüz”.

“CHP Hezimete uğradı”

İnanç ve azimle siyasi kariyerini kısa sürede yükselten Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, en fazla kadın vekil çıkaran partisi ile 19 kadın vekil çıkaran Ana Muhalefet Partisi kıyaslamasını yaparken de tarafsızlık ilkesinden şaşmıyor “ Tüm siyasi partilerin kadın vekil adaylarının çok iyi niyetli ve özveri ile seçim kampanyasını sürdürdüğüne inanıyorum. Ama biraz öncede dediğim gibi bu bir ekip işidir. Ak Parti Kadın Kolları bir efsane, çünkü çok inanmış bir kadın kadrosu var. Ak Parti’de kadının siyasette yerini alması anlayışı var. Bayan vekil sayısı konusunda CHP ile kıyaslama derseniz bana göre Atatürk’ün partisi dediğimiz CHP hezimete uğramıştır”.

“Biz bir kapı açtık”

“ Bizim teşkilatlarımız nitelikli ve omurgalı siyaset yapan, muhafazakar demokrat ilkelere inanan kadınları Meclis’e çekmek gerektiğine inanıyor. 24. Dönem Meclisinde 78 kadın vekil görev yapacak. Oysa Meclis’te kadınları temsil eden vekil kadın sayısı daha fazla olmalıydı. Biz bir kapı açtık. Diğer siyasi partilerin de Ak Parti’yi örnek alarak Bireysel Siyaset yapmalarını tavsiye ediyorum”.

“Hedefimiz kadın Belediye Başkanı”

Ak Parti Antalya Kadın Teşkilatı, şimdi gözünü Belediye Başkanlığı koltuğuna dikmiş durumda. Bu konuda oldukça kararlı olduklarını açıklayan Milletvekili Enç “ Biz artık Antalya’da kadın Belediye Başkanı istiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bu .Ben bunun için çok mücadele edeceğim”.

“ Ak Partili önyargılı değildir”

Gökçen Enç, Meclis’te bulunan diğer siyasi parti kadın vekilleri ile hemcinslerinin hakları konusunda koordineli çalışabileceğini de belirtirken ‘Ancaak’ diyerek tırnak açıyor “ Biz Ak Partili olarak kesinlikle ön yargılı değiliz .Bizim zihniyetimizde hizmet vermek, sorun çözmek vardır. Biz bu desturla yola çıktık. Anayasal çerçevede ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruma adına tek bayrak tek vatan çerçevesi altında CHP’li, MHP’li ,Bağımsız kadın vekiller ile organize olur ortak çalışmalar yaparım, ilkelerim doğrultusunda”.

Antalya’nın öncelikleri nedir?

Ankara’ya gitmek için gün sayan Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, öncelikli projelerini de şöyle özetliyor “ Antalya-Konya-Ankara arasındaki hızlı tren projesi, Köylerdeki sulama kanalları ve göletler, Turizmin çeşitlendirilmesi ve kadın kimliğimden dolayı Kadın hakları ve Antalya’da sayısı 3 olan Kadın Sığınma Evlerinin sayısını gerektiği gibi arttırmak. Ak Partili belediyelerin kadın sığınma evleri açmaları için çalışacağım”.

“Türkiye’de Farkındalık Sorunu var”

Hazır kadından söz açılmışken detaya giriyorum, bayan vekil ‘Farkındalık Projesi’nden söze giriyor “ Kadın sorunları ile ilgili en önemli faktör FARKINDALIK yaratmak. Bu nedir, şöyle özetlemek istiyorum, şiddet; her ailenin başına bir polis dikemezsiniz, öyleyse şiddeti meşru kılma tavrını tabandan ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışarak kadının ayağına gidip onu bilinçlendireceğiz. Farkındalık Projesi altında yapılan bu çalışma, saha çalışması dediğimiz sistem ile yapılacak. Birkaç kadın kuruluşunun ‘Şiddeti Kınıyoruz’ demesi pek bir şey ifade etmiyor. Her şeyden önce bir anne olan kadının kimliğini görünür hale getirirsek mesele çözülür. Ak Parti Antalya Teşkilatı olarak biz bunu başardık”.

“Sorumluluğum büyük”

Özellikle hemcinslerinin sorumluluğunu omuzlarına alarak Ankara yolunu tutan Gökçen Enç, projelerini böyle sıralıyor, biliyor ki şimdi gözler onun üzerinde. Kolay değil, Antalya’da 19 ilçenin 17’sinde birinci olmuş bir partinin vekili “Omuzlarımda çok büyük ve ciddi bir yük hissediyorum. Hata yapma gibi bir lüksüm asla yok. Bizim, ötekileştirmeden kucaklayıcı olmamız gerektiğinin bilincindeyim. Bizim zihniyetimizde hizmet üretmek, sorun çözmek vardır. Biz bu desturla yola çıktık”. Yolunuz açık olsun sayın vekilim.
Simru Silahtaroğlu
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder