18 Haziran 2011 Cumartesi

Ak Parti Antalya Milletvekilleri mazbatalarını aldı


CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın memleketi Antalya’da 72 bin oy farkla birinci parti olarak 6 milletvekilliğini kazanan AK Parti’nin milletvekilleri, mazbatalarını aldı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani’nin katıldığı törende Antalya’nın tek kadın milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, mazbatasını 9 yaşındaki kızı Ayşe Tora ile birlikte aldı.Antalya’nın 12 Haziran seçimleri ile TBMM’ye gönderdiği 14 milletvekili mazbatalarını Antalya Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen törenlerle aldı. MHP’li milletvekillerinin cuma gününden aldığı mazbataları Ak Parti ve CHP’li milletvekilleri ise bugün aldı.

Ak Parti’nin mazbata törenine Milli Savunma Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ile Ak Parti’li milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve bazı partililer katıldı.

Güzel, kavgasız, gürültüsüz bir seçimin yaşandığını belirten İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy, siyasi partilere, basına ve Antalya halkına teşekkür etti. Milletvekillerini de kutlayan Özsoy, seçim sonuçlarının Antalya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hayırlı olması dileğinde bulundu.

İlk mazbatayı İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy’dan alan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seçimin tarafsız, bağımsız ellerde yapılması ve en etkili bir denetimle olaysız bir şekilde sona ermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti.

Bakan Gönül’ün ardından ise Ak Parti’nin 24’üncü Dönem’de TBMM’de görev alacak olan milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç mazbatalarını aldı. Mazbata törenine eşi ve kızı ile birlikte katılan Antalya’nın tek kadın milletvekili olan Gökçen Özdoğan Enç, mazbatasını kızı Ayşe Tora ile birlikte sahneye çıkarak İl Seçim Kurulu’nun kadın hakim üyesi Necla Kasap’tan aldı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu yurt dışında olduğu için mazbatasını Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse aldı.

BAKAN GÖNÜL TEŞEKKÜR ETTİ

Meclise gitmesi gereken saate kadar Antalya’da olacağını belirten Bakan Gönül, kentte yüzde 40’a yakın oy oranı ile önemli bir başarı kazanıldığını söyledi. Gönül, desteğinden dolayı Antalya ve tüm ilçelerinin halklarına ve tüm seçmenlere teşekkür etti.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA DHA
http://www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder