7 Haziran 2011 Salı

Ak Parti insan odaklı dış politika üretti


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “Eskiden komşuları ile problemli bir Türkiye varken, artık komşu ülkelerle problemi sıfıra indirdik.

Türkiye AK Parti ile örnek alan değil, örnek olan bir ülke konumuna geldi. AK Parti 8,5 yıllık dönemde insan odaklı dış politika üretti” dedi.AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu seçim çalışmalarını Antalya'da sürdürüyor. AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltıya katılan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Kemer'e bağlı Beycik ve Çıralı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti döneminde gerçekleştirilen icraatları anlatan Çavuşoğlu, aynı zamanda köylülerin sorunlarını dinledi.

Çavuşoğlu, Aksu ilçesini ziyaretinde, AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Aksu Kaymakamlığı'nın ardından esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Çavuşoğlu, Döşemealtı'na bağlı Dağbeli ve Bademağacı beldelerinde düzenlenen toplantılara da katıldı.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Kepez Kent Parkı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, 2B arazileri hakkında sıkıntıların farkında olduklarını ve konunun yakından takipçisi olduklarını belirtti. 2B konusunu çözmek için AK Parti olarak gereken adımları atmış olmalarına rağmen, 2B sorununu çözme vaadinde bulunan muhalefet partisin ilgili kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirdiğini hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, “2B arazileri ile ilgili sıkıntıları biliyor ve konuyu yakından takip ediyoruz. 2B için çıkarttığımız yasayı ise şimdi bu sorunu çözmeyi vaat eden muhalefet partisi Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirdi. Fakat bu iptal bizlerin 2B'yi çözmek için azmini kırmadı. Bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan 2B çalışmaları devam ediyor. Şu an ilgili yasa Meclise gönderilecek aşamaya gelmiştir. Bu arazilerin kullanıcılarına, hak sahiplerine emlak vergisi değeri karşılığında devredilmesini sağlayacağız. Bu araziler, çok düşük emlak vergisi değeri karşılığı kullanıcılara devredilecek. 2B arazilerinin bedellerinin ise yüzde 10'unu peşin, kalanı da 4 ya da 5 yıla yayarak taksitli olarak tahsil edilmesini sağlayacağız. Seçimlerin ardından oluşacak kabine ile şu anda büyük ölçüde tamamlanmış olan 2B ile ilgili çalışmaları nihayete erdireceğiz. 2B sorununu devletin de milletimizin de menfaatine olacak bir şekilde çözeceğiz” dedi.

AK Parti olarak izledikleri çok boyutlu ve ilkeli dış politika ile Türkiye'nin itibarını artırdıklarını ve dünyanın saygın ülkelerinden birisi haline getirdiklerini ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Eskiden komşuları ile problemli bir Türkiye varken artık komşu ülkelerle problemi sıfıra indirdik. Türkiye AK Parti ile örnek alan değil, örnek olan bir ülke konumuna geldi. AK Parti 8,5 yıllık dönemde insan odaklı dış politika üretti. Bunların sonucu olarak Türkiye artık saygın ve lider bir ülke haline gelmiştir. Bugün biz sadece Antalya'daki köylere su ve yol götürmüyoruz. Makedonya'daki Türk köylerinin de yolunu yapıyoruz, alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Gagavuz Türkleri'ne su götürüyoruz, Kırım Türkleri'nin ev ve barınma ile ilgili sorunlarını için büyük gayretler sarf ediyoruz. Ahıska Türkleri'nin yurtlarına dönmesi için uğraş veriyoruz. Bugün Türkiye'nin her metre karesinde yaşayan vatandaşımız için hizmet götürürken, aynı zamanda dünyanın her köşesindeki soydaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Bu Türkiye'nin ekonomik gücü ve dış politikadaki itibarı sayesinde gerçekleşmekte.”

http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder