22 Haziran 2011 Çarşamba

Çavuşoğlu'nun davetlisi köy muhtarları, Strazbourg'a gitti


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olan Alanya köy muhtarları Strazbourg'a gitti.AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Fransa'ya giden 39 muhtar ile birlikte heyette Kaymakam Hulusi Doğan, Kaymakamlık Yazı İleri Müdürü Ferit Altürk, İl Genel Meclisi üyesi AK Parti'li Kerim Başkaptan ile MHP'li Bayram Er de yer aldı. 12 Haziran seçimleri öncesi AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, köy muhtarlarını Strasbourg'a davet etmişti.

Köy muhtarları, gece saat 02.00'de kaymakamlık önünde toplanarak, otobüs ile gittikleri Antalya Havalimanı'ndan Fransa'ya uçtu. Bugün Strasbourg'a giden Alanya heyeti, meclis çalışmalarını takip edecek ve 24 Haziran'da Alanya'ya dönecek. İlk defa yurt dışına çıkan muhtarlar çok sevinçliydi. AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nu çok sevdiklerini belirten muhtarlar, bu gezinin tarihi bir gezi olduğunu dile getirdi.

Kaymakamlık önünden hareket eden heyet, CİHAN kameralarına el sallayarak vedalaştı. Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şıhlar Köyü Muhtarı Yaşar Özgür, Kaymakam Doğan'ın öncülüğünde 39 muhtar ve 2 il genel meclisi üyesi ile Strazbourg'a gideceklerini ifade etti. Daha önce Kıbrıs'a gittiğini belirten Özgür, ikinci defa yurt dışına çıkacağını kaydetti. Özgür, "İnşallah güzel bir gezi olacak. Hep birlikte gidip geleceğiz. Çok mutluyum. Çavuşoğlu'nu çok seviyorum." dedi.

Ali Efendi Köyü Muhtarı Yusuf Apaydın da bu gezinin tarihi bir gezi olduğunu belirterek, ilk defa yurt dışına çıktığını söyledi. Bazı arkadaşlarının daha önce yurt dışına çıktığını belirten Apaydın, bir çoğunun da ilk defa yurt dışına çıkmanın mutluluğunu yaşayacağını söyledi. Çavuşoğlu'nu çok sevdiklerini dile getiren Apaydın, onu ziyaret etmek amacıyla Strazbourg'a gideceklerini söyledi. Ziyaretin hayırlı olması temennisinde bulunan Apaydın, Çavuşoğlu'nun Alanya'nın ve Türkiye'nin gururu olduğunu dile getirdi.

Gümüşköse Köyü Muhtarı Mustafa Özmen ise AKPM Başkanı Çauşoğlu'nun Alanyalı olduğunu hatırlatarak, "Bizi temsil ediyor orada. Biz de onu Alanyalı muhtarlar olarak ziyarete gidiyoruz. İnşallah iyi gezi ve tatil olur. Arkadaşlarıma iyi yolculuklar diliyorum." diye konuştu.
http://www.zaman.com.tr
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder