24 Haziran 2011 Cuma

Gazipaşa ilk kez 'Mavi Bayrak' almaya hak kazandı.


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından bir yıl süreyle plaj ve marinalara verilen Mavi Bayrak, Öğretmenevi Plajı'nda düzenlenen törenle asıldı. Halk oyunları gösterileriyle başlayan törende bir konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, 41 ülkede kabul gören bir standart olan 'Mavi Bayrak'ın ilçeye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.



Başkan Özgenç, “Gazipaşa'da tüm plajlar aynı kaliteye sahip ancak Mavi Bayrak almak için birtakım kriterler gerekiyor. Öğretmenevi Plajı, bu kriterleri yerine getirdiği için bu onura layık oldu. Mavi Bayrak sayısının artması için çabalarımız sürecek” dedi.


Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise ilçe doğasının eşsiz güzellikte olduğunu ifade ederek, “Bu kalite ve güzelliklerin tescili olan Mavi Bayrak, belli standartlara ulaşmış olmanın da göstergesidir. Bu yıl ilk kez bu bayrağı almaya hak kazandık. Koru ve Kahyalar sahilleri de en az bu sahilimiz kadar temiz ve güzeldir. Mavi Bayrak almak için elbette ki temizlik ve güzellik yeterli değil. Komple bir standart aranıyor. Bu standardı diğer plajlarımızda da sağlamak için çalışacağız. Umarım ileriki yıllarda Mavi Bayrak sayımızı arttırırız” diye konuştu
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder