15 Haziran 2011 Çarşamba

..Ak Parti Milletvekilleri basın karşısına çıktı


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 12 Haziran seçimlerinin ardından Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve milletvekili adayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

“Milletimiz sahte dişçilerin dişlerini sökmesine izin vermemiştir”

Türkiye’de her iki kişiden birinin AK Partiye oy vermesinden dolayı mutlu olduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “Bugün hepimiz biriz, beraberiz ve çok neşeliyiz. Türkiye’de her iki kişiden birinin AK Parti’yi desteklemesi sebebiyle gururluyuz. Kampanya süresince hep birlikte sahadaydık. Herkes büyük özveri gösterdi. Vatandaşla buluştuğumuzda bu teveccühü görüyor, bizlere olan teveccühü yakından müşahede ediyorduk. Sahada gördüğümüz teveccühün sandığa yansımasından mutluyuz. Bütün Antalyalı hemşerilerimize bizlerin ve Başbakanımızın yüzünü ağarttıkları için teşekkür ediyorum. Antalya’da 19 ilçenin 17’sinde birinci olduk. Bu kolay elde edilecek başarı değildir. Bu başarı sizlerin çalışmaları ile milletin teveccühü ile gerçekleşmiştir. Teşekkürü borç biliyorum. Antalyalı hemşehrilerimiz Türkiye genelinde olduğu gibi istikrardan yana, Türkiye’nin büyümesinden, Antalya’nın büyümesinden yana tercihini kullanmıştır. Sahte dişçilerin dişlerini sökmesine izin vermemiştir. Diğer partilerin milletvekili adaylarının basında yer alan açıklamalarında ‘Çok çalıştık’ diyorlar. 8 köy 7 ilçe gezmişler. Bizim 14 adayımız 19 ilçeye gittiler. Sayamayacağımız kadar çok belde ve köye gittiler. Durmaksızın, bir tek gayeyle, bu millet daha iyi yaşasın diye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu kutlu yürüyüşünde bir omuzda biz verelim diye çok büyük katkıda bulundular” diye konuştu.



İşte oy oranları ve ilçelerdeki durum:

Akseki yüzde 48,53,

Aksu yüzde 45.88,

Alanya yüzde 42,

Demre yüzde 39,

Döşemealtı yüzde 45,

Elmalı yüzde 42,

Finike yüzde 39,

Gazipaşa yüzde 37,

Gündoğmuş yüzde 48,

İbradı yüzde 46,80,

Kaş yüzde 38,

Kemer yüzde 39,

Kepez yüzde 44,

Konyaaltı yüzde 30,

Korkuteli yüzde 48,

Kumluca yüzde 40.85,

Manavgat yüzde 40,

Muratpaşa yüzde 32,

Serik’te yüzde 39 oranında oy aldık.



Hayatımda yaşadığım en doğru tecrübeydi

Toplantıya katılan milletvekili adaylarına da söz verildi. AK Parti Milletvekili Adayı Gülderen Gültekin, “Kutlu yolda Başbakanımıza yol arkadaşlığı yapabildiğim için mutluyum. Hayatımda yaşadığım en doğru tecrübeydi. Antalya’da güzel çalışmalar yaptığıma inanıyorum. Antalya Türkiye’nin profiliydi. Adayların tamamı Türk halkının profiliydi. Bir amaç için birleştiğimizde ne kadar büyük işler başarabileceğimizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya anlattık” dedi.



Milletimiz hizmete destek verdi

Diğer partilerin binalarının adeta ıssız sessiz acı durumda olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Şahin, “Burada şenlik var. Burada gönüllüler var. Siyasette ilk adımım oldu, güzel bir tecrübe oldu. Sahada çalışırken zorlanmadık. Hükümetin hizmetlerini anlattık. Vatandaşın karşısında göğsümüzü gere gere, alnımız açık bir şekilde anlatıyorduk. İki dönemin ardından bir dönem daha geldi. AK kadroda zafer sarhoşluğu yok. Öyle bir milletiz ki, ideolojilerden sıyrılmış, hizmete destek vermiş” diye konuştu.



Büyüklerimize çıraklık yapmaktan mutluluk duydum

Ciddi seçim süreci geçirdiklerini belirten AK Parti Milletvekili Adayı Abdullah Cengiz, Bizler için iyi tecrübe oldu. Büyüklerimize çıraklık yapmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.



Durmak yok yola devam

2002 yılından bu yana bu ailenin içinde olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Adayı Osman Akman, “Her gün biraz daha tecrübe kazanarak bu noktaya geldik. Halkımız sözünü söyledi. Bundan sonra, milletin seçtiği milletvekillerinin millet için hizmet üretme zamanıdır. Teşkilatımızın ve genel merkezimizin çalışmalarına hep beraber destek vermek için durmak yok yola devam” diye konuştu.



Milletimizin gönlünde taht kurmaya devam edeceğiz

AK Parti Milletvekili Adayı Veysel Dalmaz, “AK yolun AK yolcuları olarak bizler büyük bir camianın mensuplarıyız. Öyle büyüyor ki, gönüllere sığmaz oluyor. İki kişiden birisi artık AK Partili. AK yolun AK yolcusu olmaya başladı. Bundan sonrada yolumuz açık, ama yollar bitmiyor. Kat edeceğimiz çok yol ve gönüllerine giremediklerimiz var. Onlar, sizlerin AK sinelerini bekliyor. Bundan sonra da önümüzde seçimler bitmiyor. Başımız göğe erse de mütevaziliği elden bırakmayacağız. Milletimizin gönlünde taht kurmaya devam edeceğiz” dedi.



Hedefimiz ‘Kadın’ Belediye Başkanı

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, “Bu zaferde hepinizin büyük alın teri var. Aranızda milletvekili olarak bulunmaktan onur duyuyorum. Biz inanmıştık. İnandığımız için diğer siyasi partilerden önde başladık. Biz Antalya’da bir ilki gerçekleştirdik. Adında sözde ‘Cumhuriyet’ ve ‘Halk’ geçen ve diğer siyasi partilerde seçilecek noktada tek kadın aday yoktu. Biz bunların sözde olmaması gerektiğini ve eylemde olması gerektiğini söyledik. Biz burada bütün Antalyalı kadınların sesi olacağız. Bundan sonra kucaklayıcı olmamız lazım. Yükümüz ağır, bunu biliyoruz. Yerel dinamiklerle birlikte çalışacağız. Antalya’ya yeni soluk, yeni ses getireceğiz. Bir daha ki, seçimde hedefimiz en az bir tane kadın belediye başkanı seçtirmek. Antalya’dan en az bir kadın belediye başkanı adayı istiyoruz. Biz buna hazırız” diye konuştu.



Milletimiz İçerideki istikrarı, dışarıdaki itibarı tercih etti

Ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin kazandığını belirten AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, “81 ilde siyasi sonuç alabilen AK Parti’ye milletimiz destek vererek ülkemizdeki birlik ve beraberliğimizi pekiştirdi. Bu seçimde ‘Ben yaparım, ben hesap sorarım’ diyenler değil, ‘Milletimle birlikte biz yaparız’ diyenler kazanmıştır. İçerideki istikrarımız dışarıdaki itibarımız kazanmıştır. Onlar bir dönemlik programlarını ortaya koyarken, AK Parti 2023 hedeflerini ortaya koymuştur. Cumhuriyeti kuran Atatürk ve onun arkadaşlarının, ülkemizin önüne koyduğu muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için çaba ortaya koymuştur. Bunun için ülkemizde her 2 kişiden biri AK Parti’ye destek vererek, ‘2023 hedeflerinde sizin yanınızdayız’ demek istemiştir. Antalya’da 17 ilçede partimiz birinci olmuştur. Bugün bir seçim olsaydı en fazla oyu alan AK Parti, belediye başkanlığını da alacak şekilde birinci olmuştur. Bu başarı sizlerindir. Bu başarıda, hasta çocuğunu yatakta bırakıp, yakınının cenazesini defnedip seçim çalışmalarına gelen arkadaşlarımızın emeği var. AK Parti’nin başarısı fedakârlıkta, birlik ve beraberlikte yatmaktadır” diye konuştu.



Bizim için önemli olan ülkemize hizmettir.

Demokrasinin ortaya çıkardığı sonuca saygılı olduklarını belirten AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, “Şimdi sandıktan ders alarak yola devam zamanıdır. Bundan sonra makam mevki sahibi olmadan da memlekete hizmet etmenin en güzel örneklerini göstereceğiz. Bu sözler, 30 Mart 2009 sabahı yerel seçimleri kaybettiğimde yaptığım açıklamamda da yer almıştı. Biz seçim yenilgisinden sonra halkı küçümseyen sözler söylemeyiz. Vatandaşımıza bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam demeyiz. Halkımızın tercihi başımızın tacı demiştik. Bugün de seçim sonuçlarında büyük başarıyla çıktıktan sonra demokrasiye olan inancımız gereği aynı yerdeyiz. Halk tercihi yaptı ve bu tercih bizim omuzlarımıza büyük sorumluluk yükledi. Elbette bu sonucun gereğini yapacağız. Antalya’da 5 sene başkanlık yaptıktan sonra bugün mazbatasını almak üzere olan bir vekilim. Başkanlık dönemini, karıncayı bile incitmeden kendisini Antalya’ya adamış, bir fazla çivi çakmayı, öncelikli tercihleri arasında olan biri alarak tamamladım. Zaman zaman yapılan hizmetler takdir görmeyebilir bu benim için önemli değil. Bugün takdir görmeyebilirsiniz ama bir gün yaptıklarınızın değeri daha iyi anlaşılır. İnsanlar hizmet ederken eleştirilir, o hizmet bittiğinde sevinirler, öldüğünde takdir edilirler. Bizim için önemli olan ülkemize hizmettir. Kentimiz ve ülkemiz bu seçimlerde demokrasi ve istikrardan, kalkınmadan, ekonomik büyümeden ve en önemlisi birlik ve kardeşlikten yana bir tercih ortaya koymuştur. Sandıktan ders alarak yola devam edemeyenler, kendi koltuklarını koruma derdine düşmüştür. Bugün Türk milleti muhalefete çağrıda bulunarak, ‘Bu ülkenin milli menfaatleri söz konusu ise kavgayı bırakın, bir ve baraber olun. Bunu yapmaya çalışın’ mesajını vermiştir. AK Parti o yüzden her 2 kişiden birinin oyunu almıştır” dedi.



Bizi sadece Ankara’ya değil, Avrupa’nın başkentine de güçlü gönderdiniz

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında, “12 Haziran’da milletimiz tüm Türkiye ve dünyaya mesaj vererek, ‘Ben çalışanı, bana hizmet edeni, bana hizmetkâr olanı ve de dürüst olanı seçerim. Ben AK Partiyi seçerim’ dedi. Ben hizmet üretmeyen yalanla dolanla uğraşan gününü iftiralarla geçiren partilere Türkiye’yi teslim etmem dedi. AK Partiye de sana güvendik bizi mahcup etmedin, sana güveniyoruz bizi mahcup etmeyeceksin. Türkiye’nin lideri değil dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan dedi. Bu millet AK Parti’nin 2023 hedeflerine inandım, güvendim, çünkü bugüne kadar verdiği söz sonuna kadar tuttu dedi. Ne mutlu bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle siyaset yapıyoruz. 12 Haziran’da kazanan Antalya, Türkiye ve milletimiz oldu. Sadece kazanan 74 milyon olmadı, 12 Haziran’da yurt dışında yaşayan ve artık ülkesiyle, pasaportuyla parasıyla gurur duyan vatandaşlarımız kazandı. Bu seçimlerde Türkiye’nin komşuları, mazlum milletler kazandı. Filistinli kardeşlerimiz kazandı. Türkiye ile gurur duyan, Türkiye’yi örnek alan yurt dışındaki soydaşlarımız, akrabalarımız ve kardeşlerimiz kazandı. Bu seçimlerde biz de Türkiye’deki gibi demokrasi istiyoruz, Recep Tayyip Erdoğan gibi lider istiyoruz diyen Tunus’taki, Fas’taki, Cezayir’deki Libya’daki, Yemen’deki, Suriye’deki kardeşlerimizin umutları yeşerdi. Biz 12 Haziran’a giderken bu bir dönemlik seçim değil, AK Parti’yi iktidara getirme seçimi değil, Türkiye için dönüm noktası dedik. . Bu seçimlerde kazanan Kıbrıslı kardeşlerimiz oldu. Hiç bir zaman yalnız bırakmadığımız Azerbaycan ve Türk dünyası oldu. Sadece Türkiye için değil, bizim dünyada sorumluluğumuz var. Bu seçimlerde artık Türkiye’nin Avrupa’ya ihtiyaç duyduğundan daha fazla Türkiye’ye ihtiyaç duyan Avrupa kazandı. Bizi sadece Ankara’ya değil, Avrupa’nın başkentine güçlü gönderdiniz” dedi.


Toplantı sonrasında adaylar milletvekilleri ve İl Başkanı Mustafa Köse ile Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, AK Parti’nin kardeşlik türküsünü hep bir ağızdan salondaki partililerle birlikte söyleyerek el ele tutuştular.

http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder