28 Haziran 2011 Salı

..Taksicilere müjde


Yaz sezonunun gelmesiyle taksicilere yönelik gasp olayları artınca acil çözüm bulundu.
Son günlerde Antalya’da taksicilere yönelik gasp ve adli olaylar artmaya başladı. Oda başkanı Alkan, müjdeyi vererek, “Yılsonuna kadar GPRS güvenlik sistemi araçlara takılacak” dedi

Yılsonuna dek süre istedi
Son 20 günde yaşanan 8 taksici gaspının ardından gözler Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’a çevrildi. Alkan, yıllardır gündemde olmasına karşın bugüne kadar hayata geçirilemeyen GPRS güvenlik sisteminin yılsonuna kadar mutlaka hizmete girmiş olacağını söyledi. Alkan, “Sistem ile birlikte güvenlik sorununu çözmemizin yanı sıra durak zilleri projemize de uyumlu. Aynı zamanda da internet üzerindende taksici esnafımıza faydası olacak. Ben ikna oldum. Sıra yönetim kurulu ve taksi durak başkanlarında. Hepsine sistem anlatılacak ve esnafımızın da oluru alınacak” dedi.

Başka çıkış yolu yok
Yeni sistemin hayata geçmesinden başka çıkış yolunun kalmadığına dikkat çeken Başkan Mehmet Ali Alkan, “Yaz sezonunun başlaması ile birlikte taksilerimizde gasp olayları da yaşanmaya başlandı. Bizler kimsenin canına ve malına zarar gelmesini istemiyoruz. Bu nedenle de sürekli olarak bir çalışma içerisindeyiz” dedi. Taksilere kurulacak olan sistemin esnafa yük getirmemesi için de çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan “Sponsorluk görüşmeleri de yapıyoruz. Belki de yeni sistemin içerisine dahil edeceğiz. Bu konuda da bir çalışma yapacağız” diye sözlerini sürdürdü.

Esnaf duyarlı olsun
Yaşanan gasp olaylarının önüne geçmek için esnafın da bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Alkan, “Gasp olaylarını ne yazık ki esnafımız bizlere ve emniyete bildirmiyor. Bildirmedikleri için de yeni gasp olaylarının önüne geçilemiyor. Yeni olaylar yaşanıyor. Bazıları korktukları için bazıları da isimlerinin deşifre edilmemesi için yaşadıkları olayı anlatmıyor. Daha acı olayların önüne geçilebilmesi için ve yüreklerin yanmaması için taksici esnafımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder