5 Haziran 2011 Pazar

...Antalya’nın Sevdalıları Bir arada!!!


Antalya Sevdalıları Platformu dernekleşme öncesinde 17. Buluşmasını gerçekleştirdi. Antalya’nın önde gelen siyaset, iş, sanat ve spor dünyasındaki isimlerin katıldığı buluşmanın yeni adresi AESOB oldu. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok’un ev sahipliğinde AESOB binasında gerçekleşen buluşmaya çok sayıda gazetecinin yanı sıra Antalya’nın önde gelen siyasetçileri katıldı.


AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, başkan yardımcısı Ayhan Saraç, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, Saadet Partisi Milletvekili adayı Galip Akın, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Antalya Tarım il müdürü Beddullah Erçin, Ermenek Mahalle muhtarı Akif Esen, Stüdyo Yağmur yetkilisi Halil Öztürk, AESOB Eğitim bölümü görevlisi Ümit Ziya Altı, basın sorunlusu Ahmet Kurt, Antalya Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, denetim kurulu başkanı Halil Özpekcan, Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yusuf Duru, Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ikinci başkanı İdris Taş, Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, MHP Kepez Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Reşat Oktay, Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hidayet Gültekin, Akdeniz Son Baskı Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Ay, AntalyaBurada.com imtiyaz sahibi Murat Seyirci, Antalyadasondakika.com haber editörü Mehmet Akyol, Bizimantalya.com imtiyaz sahibi İbrahim Yılmaz, Konyaaltı Gazetesi genel yayın yönetmeni Enver Öztürk, Antalyahaberbülteni.com imtiyaz sahibi Ahmet Demir, Hilal Gazetesi adına Abdulkerim Kurt, serihaber.com imtiyaz sahibi Yalçın Küçük, Yüzyıl Gazetesi yazı işleri müdürü Aydın Çivik, muhabir Murat Şentürk, güneyhaberci.com imtiyaz sahibi Ergin Çevik, haber müdürü Mehmet Küçüktürkmen, Antalya Medya Takip Merkezi ve akdenizhaberci.com imtiyaz sahibi Birgül Yüksel, Gazeteci Okan Dilek, Atak Gazetesi imtiyaz sahibi Murat DOĞAN, Beyaz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ayşe Doğan ve Bayram Çoban’ın katıldığı buluşmada Antalya Sevdalıları Platformunun 17 haftalık serüvenini anlatan platform sözcüsü Ali Ay, amacımız Antalya sevdasını Antalya’nın sevdalılarının bir araya geldiği bir buluşma haline getirmek. Bu buluşmalar da şunu gördük ki, her geçen hafta buluşmalarımıza destek çığ gibi büyüyor. Platformumuz Antalya’nın sorunlarını tartışıp, Antalya yararına adım atılmasını sağlayacak bir birlikteliğe doğru gidiyor. Bu nedenle seçimden sonra Antalya Sevdalıları Platformu dernekleşme yoluna gidecek ve Antalya’nın projelerinin içinde yer alan, söz sahibi olan, projeler için doğru ya da yanlışlığını kamuoyu ile paylaşan bir yapıda olacaktır. Bu oluşumun başlangıcında yer alan Hidayet Gültekin, Murat Seyirci, Yalçın Küçük, Murat Şentürk ve platformumuza ev sahipliği yapan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’a teşekkür ediyorum dedi.

Antalya Sevdalılarına ev sahipliği yapmaktan büyük bir keyif aldığını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise bir Antalya sevdalısı olarak bu oluşuma destek veriyor, yapacağınız çalışmalarda yanınızda olduğumuz bilmenizi istiyorum dedi. AESOB VIP kart ile ilgili bilgiler veren Sevimçok, kartın arka bölümünde yer alan sponsor firmalar özellikle esnaf olmayan büyük firmalardan seçildi. Belli bir bedel karşılığında bu alan da yer alan firmalar sayesinde kart ile ilgili bazı giderlerimizi karşılıyoruz dedi.

Yeni açılan alışveriş merkezi ile ilgili eleştirilere de değinen Sevimçok, Terrasity konusunda elbette tepkiliyiz ama yıllar önce başlayan bir proje olduğu için bu konuda engelleyici bir adım atmak mümkün değildi. Ama biz her zaman söylüyoruz, bu tüp alışveriş merkezlerine karşıyız. Ayrıca Belediye başkanları ve siyasetçiler dürüst olsunlar. Seçimden sonra olsa tüm siyasetçileri orada görebilirdik, açılışa tepki olabileceği nedeniyle gelmediler, kimse bizi kandırmasın dedi. Antalya Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak’ın esnaf şenliği veya pikniği talebine de olumlu cevap veren Sevimçok, böyle bir projelerinin olduğunu söyledi.

Stadyum 100. Yıl’a yapılmalı
Buluşmada Antalya’nın en büyük eksiklerinden biri hala giderilemeyen stadyum sorunudur diyen MHP Kepez Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Reşat Oktay, geçmiş dönemde mali tablo nedeniyle 100 Yıl’a yapılacak stadyumda bazı sıkıntılar meydana gelmiştir. Benim görüşüm stadın yeri yine 100. Yıl olmalı. Finansmanın bir an önce sağlanıp 100 Yıl’a yakışır bir stadyum yapılmalı dedi.

UEFA ve FİFA 100 Yıl dedi.
Stadyumun hala tartışılmasından, Antalya’nın birinci gündem maddesinin stadyum olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, canımızı dişimize taktığımız dönemde bugün stat istiyoruz diyenlerin hiç biri yoktu. Şu beraberliği o dönemde görebilseydik bugün dünya basketbol şampiyonasına ev sahipliği yapmış bir Antalya olacaktı. Reşat Oktay’ın dediği gibi stadın finansman problemi yoktu. Hukuki açıdan verilen karar çok rahatlıkla mecliste aşılıp proje devam ederdi. Akaydın mahkeme iptal etti diyor. Belediye Başkanı yapan birisi bu kararın mecliste yapılacak bir düzenleme ile aşılabileceğini bilmeli. Akaydın şimdi bana burayı versinler yapayım diyor. 256 dönüm alanda yüz yıllık yanlıştan dönüldü diyerek seçimde projeyi eleştirdi. Biz 49 yıllığına orayı almıştık, sen tek taraflı fesih ettin, orası senindi yapsaydın. Stadı hükümet yapsın diyerek topu taca atmak doğru değil dedi. Kayseri’de, Bursa’da stadyumu büyükşehir yapmıştır, Konya ihalesini yaptı Büyükşehir stadı yapacak diyen Türel, Gençlik Sporun bir yıllık yatırım bütçesi 240 milyon lira, yani yapılacak stadın maliyeti kadar bir bütçesi var. Yap işlet devret modeli ile yapılacak bir projeydi. Ticaret merkezi karşılığı yapma diyor, o zaman getir 200 milyon lira yap. Devlet versin diyor, bu ülkede herkes verdiğinden çok devletten almaya çalışırsa bu ülkede yatırım yapılamaz dedi.

Akaydın yapacaksa 100 Yıl’a destek veririz
Stadyumu büyükşehir yapacaksa ve talep ederse biz 100 Yıl alanının verilmesi için gereken desteği veririz diyen Türel, ama samimiyet yok. Söylenenler ile yapılanların birbirini tutması gerekiyor. Dün karşı çıkanlar, bugün şehir içinde olmasını için destek veriyor diyerek Akaydın’ın tutarsız olduğunu söyledi.

UEFA ve FİFA 100 Yıl olmalı dedi.
UEFA ve FİFA’nın Dünya Basketbol Şampiyonası nedeniyle stat yapılabilecek yerler konusunda görüş belirttiklerini ifade eden Türel, bu tip şampiyonaların alınabilmesi için stadyumlar yürüme mesafesinde olacak, hastanelere yakın olacak, etrafında toplu birimleri yer alacak; kriterle bunlar. Uzmanlar 100 Yıl’ın olması için ortak görüş bildirdiler. Gösterilen yerler arasında tek uygun yerin 100 Yıl alanının olduğunu söylediler. Sonuçta stadyumun şehir içinde olması, aktif olarak kullanılması gerekiyor dedi.

Stadyum Domuz Çukurunda olsun
Stadyum ile ilgili ilginç bir teklif sunan Ermenek Mahalle muhtarı Akif Esen, mahallemiz de domuz çukuru diye bir yer var, oraya stadyum olabilir. 20 metre derinliğinde ki bu alanın mutlaka değerlendirilmesi gerekir diyerek yetkililere mesaj gönderdi.

Kahvaltı yapıp dağılma yeri değildir.
Buluşmada söz alan bir diğer siyasetçi Saadet Partisi Milletvekili adayı Galip Akın ise, Antalya sevdalıları oluşumu, kahvaltı yapıp çay içip dağılma yeri olmamalıdır. 17 haftalık geçmiş bunun böyle olmadığını, gündeme dair konular üzerinde keyifli ve katkı koyan tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Oluşturulacak derneğin Antalya’ya katkısı olacağı kanaatindeyim dedi. Yapılacak seçimlerde oyların geri dönüşümü yoktur, bu nedenle oyunuzu bin düşünüp bir verin diyen Akın, her parti en güzel vaatleri verir, hiçbir parti ülkeyi batıracağım diye çıkmaz. Bu nedenle hangisine verirsek fark etmez anlayışından uzak durulması gerektiğini belirtti.

Yandaş medya
Seçim ile ilgili süreçte medyadan yakınan MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya ise ulusal medya yandaş haline gelmiş, AK Parti, CHP medyayı paylaşmış, reytingi az olan medyadan ise MHP faydalanmaya çalışıyor. Buna rağmen herkes kendi mantığına göre oy verecektir, bizde bu karar saygı duyacağız. İktidarın elindeki imkanları kullanması bizim için dezavantajdır. Eleştirmemize rağmen muhtarları, kaymakamları, devlet görevlilerini kullanıyor. AK Parti Türk milletine bardağın sadece dolu tarafını gösteriyor. Sağlık ocağının duvarlarında AK Parti bayraklarını görüyoruz. Bunlar doğru şeyle değil, Ak Parti bu uygulamalara göz yumuyor. AK Partiye göre ülke büyümüş, nasıl büyüdüğünü anlatmıyorlar. Sadık Badak’ın seçim özeti var. Çoğu gerçeği yansıtmamaktadır dedi.

Farklı konularda sorunların ele alındığı buluşmada söz alan katılımcılar Antalya’nın yararına olabilecek açıklamalar da bulunurken, seçimlerin barış içerisinde geçmesini temenni etti. Antalya Sevdalılarının 10 Haziran 2011 Cuma günü buluşması ise Antalya’nın en büyük otogaz firması olan Uludağ Otogaz’ın yeni yapılan plazasında gerçekleşecek.
http://www.akdenizhaberci.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder