29 Haziran 2011 Çarşamba

- Vali, işadamlarına Tacikistan’ı gösterdi

Tacikistan’ın yatırımlar için fırsatlar sunan bir ülke olduğunu belirten Vali Altıparmak, “İki ülkenin işadamlarının karşılıklı ziyaretlerini zorlayacağız. Tacikistan bizim işadamları için uygun bir ülke” dedi.


Vali Ahmet Altıparmak, Tacikistan'ın yatırımlar için fırsatlar sunan bir ülke olduğunu söyledi.

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov, Antalya Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yahya Taşçı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Ekşioğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov, Türkiye'nin dünya çapında gelişmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini, Türkiye ile Tacikistan'ın işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.



İşadamlarına görev

Ziyarette konuşan Vali Ahmet Altıparmak ise dost ve kardeş Tacikistan'ın büyükelçisini Antalya'da ağırlamaktan gurur duyduğunu, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğine inandığını kaydetti. Altıparmak, şunları kaydetti: ''Tacikistan, Orta Asya'da potansiyeli çok yüksek olan bir ülkedir. Bu potansiyelin dünya ticaretine sunulması konusunda Türk işadamlarına büyük iş düşüyor. Büyükelçinin bu ziyareti ticaret, tarım ve turizmdeki işbirliğinin gelişmesi açısından çok önemlidir. Tacikistan yatırımlar için fırsatlar sunan bir ülkedir. BAKA Kalkınma Ajansı işbirliğiyle iki ülkenin işadamlarının karşılıklı ziyaretlerini zorlayacağız. Tacikistan bizim işadamları için uygun bir ülke. Tacikistan'da bir çok işadamımızın yatırımları var. Tekstil işi yapan işadamlarımız bulunuyor. Ayrıca pamuk ve çimento ithal eden işadamları da var. Tacikistan'a özellikle turizm alanında yardımcı olabiliriz. İşadamlarımız turizm bilgilerini Tacikiskan'a aktararak Tacikistan'ın dünya turizm pastasından pay almasına katkıda bulunabilir.''

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Altıparmak, konuk büyükelçiye günün anısına bir plaket ve Antalya'yı tanıtıcı kitaplar verirken, Büyükelçi Şapirov ise Altıparmak'a 500 yıllık bir eserin çini kopyasını hediye etti.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder