29 Haziran 2011 Çarşamba

- DÖSİAD’dan Kıbrıs çıkarması


DÖSİAD heyeti çalışma ziyareti ve yatırım olanaklarını araştırmak amacıyla K.K.T.C’ye adeta çıkarma yaptı. Antalyalı işadamları Kıbrıslı belediye başkanlarıyla da buluştu


Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) heyeti, K.K.T.C’ye adeta çıkarma yaptı. DÖSİAD heyeti çalışma ziyaretleri gerçekleştirmek ve yatırım olanaklarını araştırmak amacıyla gittikleri KKTC’de Meclis Başkanı Hasan Bozer ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da bir nezaket ziyareti yapan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC’ye yaptıklarını vurguladı. Gencer ziyaretin anısına Eroğlu’na Döşemealtı halısı ve plaket takdim etti.

Mecliste fotoğraf

Gencer, Bozer’e yaptıkları ziyarette ise kendilerini kabul ettiği için Meclis Başkanı’na teşekkür ederken, KKTC ile karşılıklı gerçekleştirebilecekleri yatırım olanaklarını değerlendirmek için geldiklerini anlattı Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, bu tür ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini belirtti. Antalyalı işadamlarını meclis çatısı altında görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bozer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu tür gezilere şiddetle ihtiyacı olduğunu söyledi. İşadamları heyeti görüşmeden sonra KKTC meclisine girip orada poz verdiler.

İşadamlarına övgü

DÖSİAD heyeti Meclis Başkanı sonrasında KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti. Özgürgün, sınıf arkadaşı AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisini arayarak KKTC’yi ziyaret eden DÖSİAD heyetinin Antalya’nın gururu olduğu sözlerini anımsattı. Özgürgün, işadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek,” Anavatanımız ne kadar güçlü olursa KKTC o kadar güçlü olur. Umut ederim bu görüşmeler sonucunda çok güzel ticari gelişmeler olur” dedi.

Başkanlarla toplantı

DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer , Hüseyin Özgürgün’e tarihi Döşemealtı halısı ve plaket takdim etti.Özgürgün ise DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer’e Kıbrıs’a özgü el yapımı koza hediye etti. Protokol ziyaretleri çerçevesinde KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Hali İbrahim Akça’yla da görüşen DÖSİAD heyeti adaya yatırım için geldiklerini bildirdi.DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer, bu tür ziyaretlerin devamlı olacağını ve adada kalıcı projelere imza atmak istediklerini söyledi. Gencer Maliye Bakanı Ersin Tatar’a Döşemealtı Halısı ve plaket takdim etti.Tatar, ziyaret anısına Dösiad kafilesine el yapımı koza hediye etti. DÖSİAD’a mensup işadamları Kıbrıs’a iner inmez belediye başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Belediye başkanları ile Antalyalı işadamları toplantıda karşılıklı işbirliği ve ticaretin gelişmesi için fikir alışverişinde bulundu.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder